Детски филми на Киномания 2017

18.10.2017 г.
Детски филми на Киномания 2017Два игрални и един анимационен филм са подготвили организаторите на Киномания за малките почитатели на киното.

Българският игрален „Лили рибката” на режисьора Ясен Григоров е подходящ, както за децата, така и за техните родители. Той е с участието на обичани български актьори, като преобразената в циганка-магьосница Татяна Лолова, Стоян Радев и Койна Русева, Елена Кабасакалова, Добрин Досев, Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Николай Урумов, Красимира Демирова, Луизабел Николова.

Необикновената история е за метаморфозите на едно дете, което предизвиква магическа вихрушка, щом някой го погледне в очите. Тя го променя от момче в момиче и обратното. Родителите на детето се местят на село, в околностите на което срещат семейство роми-магьосници. Техните вълшебни сили са концентрирани в дъщеричката им Лили, която прави изключителна саможертва в името на странното дете. Филмът-приказка е за нуждата от обич и близост на родителите и техните деца, способността на хората да приемат различните от тях, за любовта и приятелството.


Лили рибката” ще очарова малките зрители с приказната си атмосфера, а на родителите ще припомни позабравени истини. Детските роли се изпълняват от Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев.

Кончето на Уенди” също е част от детската програма на Киномания. Филмът е на режисьора Дагмар Зойме и разказва за живота на момиченцето Уенди, който се променя по вдъхновяващ и изпълнен с паметни приключения начин, след случайната й среща с кончето Дикси.


Вълнуващият анимационен филм „Тад Джоунс и изгубеният град” е за най-непохватния авантюрист на света, който трябва да спаси любимата си от алчен милионер. Забавна анимация, вдъхновена от Индиана Джоунс.
Copyright © 2024 Dir.bg.