Причината, заради която Дейвид Финчър отказал да режисира „Междузвездни войни“

24. 10. 2017 г.
Причината, заради която Дейвид Финчър отказал да режисира „Междузвездни войни“„Трябва наистина да изчистите съзнанието си. Трябва действително да сте убедени, че това е нещото, които искате да правите.“- сподели режисьорът Дейвид Финчър. Да оглави продукция като „Междузвездни войни“ е тежка отговорност, която той не е желал да поеме.

Номинираният за Оскар режисьор е бил пръв в списъците на Лукасфилм за работа по „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Той определя тази дейност като „доходно споразумение“. Но наскоро сподели пред медиите, че няма желание да се занимава с подобни продукции, защото стресът от работата му идва твърде много.

„Мога да си представя колко здрави нерви трябва да има човек, за да тръгне по стъпките на успеха, които изградиха последните два или три филма. Това е едно изцяло друго ниво. Едно, че трябва да изтърпиш неизчерпаемата злоупотреба с Харисън Форд и Кари Фишър и друго, трябва да го преживеете милиони, милиони пъти, а това се превръща в друг вид напрежение.“

Финчър споделя, че след оттеглянето на Ейбръмс от деветия епизод на сагата е бил спряган за режисьорския стол, но неговото лично мнение е, че Ървин Кършнър, който създаде „Империята отвръща на удара“ (1980), би бил най-добрият избор.

„Не на последно място, да оглавя филм от Междуздездни войни е саможертва, която отнема твърде много време и енергия. Както и да го погледнете, това са 2 години от живота ви,“ допълва още Финчър.
Copyright © 2020 Dir.bg.