Universal екранизира приказка за принцеса и дракон

01.11.2017 г.
Universal екранизира приказка за принцеса и драконUniversal Pictures придоби правата за екранизация на детската книга “The Paper Bag Princess” (в свободен превод - "Принцесата с хартиената торбичка") на канадския писател Робърт Мънч, публикувана през 1980 г. Варайъти съобщава, че вероятният продуцент и режисьор ще бъде Елизабет Банкс. Копродуцент е австралийската актриса Марго Роби, която може би и ще играе в лентата. За сценарист е привлечена неизвестната за широката публика Кейти Силбърман, която има в актива си от писане две пълнометражни комедии, понастящем в постпродукция.

Според източници на изданието, наддаването за правата е било разгорещено -  особено от страна на Warner Bros. Историята е за принцеса Елизабет, чийто замък и гардероб в него са унищожени от дракон в навечерието на сватбата й, а годеникът й принц Роналд - отвлечен. Принцесата няма какво друго да облече, освен хартиена торбичка и така се отправя на битка с дракона. Принцесата спасява принца, който вместо благодарност й прави забележка, че е облечена неподходящо...  Тогава принцеса Елизабет прогонва принца и се отдава на танци по залез слънце.

Сюжетът има силен феминистки акцент, според холивудските интерпретации, а книгата е преиздадена 90 пъти досега, като са продадени над 10 милиона екземпляра.

Продуцентската къща на Банкс - "Brownstone Productions" е под шапката на Universal и това накланя везните към нея; освен това, студиото подкрепи нейната поредица "Перфектният ритъм", чиято трета част излиза в САЩ през декември. Проектът се подкрепя и от "LuckyChap Entertainment" на Марго Роби. Силната героиня на детската история е идеална за Елизабет Банкс, която подкрепя филми с женски акцент от сорта на очаквания римейк на "Ангелите на Чарли" с Кристен Стюарт.

Проектът е в ръцете на Сара Скот, която е вицепрезидент на Universal по производството.
Copyright © 2024 Dir.bg.