Цензура: презаснемат "Всички пари на света", изрязват Спейси

09.11.2017 г.
Цензура: презаснемат Страхувайки се за съдбата на филма си "Всички пари на света", чиято премиера в САЩ е след 43 дни (на 22 декември), Ридли Скот решил да изреже от вече завършения и монтиран филм всички сцени с главния герой Жан Пол Гети (Кевин Спейси) и да ги презаснеме с друг актьор - Кристофър Плъмър. Информацията е на Deadline.

Ролята на отвлечения младеж Джон Пол Гети III се изпълнява пък от американския актьор Чарли Плъмър (случайно съвпадение във фамилните имена).

Режисьорът, който е и продуцент на криминалния трилър през "Scott Free Productions", е получил съгласието за това на останалите продуценти от "Imperative Entertainment" (Дан Фридкин и Брадли Томас), "RedRum Films" и "TriStar Productions", всички под крилото на "Sony Pictures". Те дружно са решили да цензурират (в класическия смисъл) лентата. Съществува непотвърден слух, че Ридли Скот от самото начало е искал за ролята почти 88-годишния канадец Плъмър, но студиата са настояли за по-звездно име като Спейси.

Онзи ден Sony започнаха да обмислят преместване на премиерната дата за лятото на 2018 г., като направиха и първата стъпка за това - отмяна на прожекцията на фестивала на Американския филмов институт, която трябваше да се случи на 16 ноември.

Решението за презаснемане на филма е получило единодушното съгласие и на останалия актьорски състав, както и на техническия екип. Марк Уолбърг и Мишел Уилямс са обещали да сътрудничат.

Предстои и преработка на всички рекламни материали около филма, за който досега са похарчени около 40 милиона долара.

В края на октомври Спейси бе обвинен от актьора Антъни Рап, че преди 30 години му е намекнал нещо в сексуален контекст и се опитал да го съблазни. По-късно Спейси бе обвинен в непристойно поведение и от 8 участника в снимачната група на сериала "Къща от карти", след което бе уволнен от Netflix.

В България излизането на "Всички пари на света" е планирано засега за 5 януари от "Лента". Вижте сегашния трейлър, който като част от рекламата на филма със сигурност ще бъде сериозно преработен.
Copyright © 2024 Dir.bg.