Петиция за режисьорска версия на Зак Снайдър за "Лигата на справедливостта"

19.11.2017 г.
Петиция за режисьорска версия на Зак Снайдър за Запалените фенове на DC Comics излязоха с петиция към Warner Bros., подписана до днес от над 19 000 души, за възстановяване на "оригиналната" версия на режисьора Зак Снайдър за филма "Лигата на справедливостта", заедно с музиката на холандеца Том Холкенборг ("Junkie XL") при разпространението за домашно кино. Информацията е на The Wrap.

Подписката е инициирана от пуерторикански фен, който осъжда промените в музиката и в продължителността на филма, след като Снайдър напусна работа през месец март заради самоубийството на едно от 8-те му деца и нае Джос Уедън да завърши супергеройската лента. Основните снимки вече бяха приключили - между април и октомври 2016 г. във Великобритания, Исландия, Гърция и САЩ. През май т.г. от Уорнър обявиха допълнителни снимки, а през септември Снайдър се оттегли и от постродукцията, както и от промоционалните събития.

Освен че номинираният за "Оскар" Джос Уедън ("Играта на играчките", 1995) довърши филма, композиторът Холкенборг бе заменен от номинирания 4 пъти за "Оскар" американец Дани Елфман.

Според феновете, музиката сега е "генерична, не на място, твърде ексцентрична и неоригинална, напомняща много други композиции".

Подписалите петицията са загрижени и от кратката продължителност на филма - в големите американски киновериги като AMC, ArcLight, Playhouse, Landmark и други тя е 119 минути. "Феновете са шокирани от двата часа и си задават въпроса, как един филм с 6 главни героя, поддържащите ги роли, с история около чуждоземно нашествие, "тераформиране" на Земята и възвръщането на познат образ, ще събере всичко това в два часа?!".

"Лигата на справедливостта" в момента е в българските киносалони. През лятото, когато кадри все пак бяха презаснети (въпреки първоначалното опровержение от страна на Warner), Бeн Афлек (Батман) успокои страстите, като каза: „Филмът се получи като една интригуваща смес, създадена от ръцете на двама талантливи режисьори, всеки от които има свое уникално виждане към материала. Досега не съм се сблъсквал с подобен начин на работа. Но съм впечатлен от работата със Зак Снайдър, като същевременно съм във възторг от това, което направи впоследствие и Джос Уедън.”

Официално, само Снайдър (без Уедън) е кредитиран за режисурата. Вижте негови снимки от снимачната площадка, 2016 г.:








Copyright © 2024 Dir.bg.