Спряха снимките на "Бохемска рапсодия"

02.12.2017 г.
Спряха снимките на Снимките на биографичния филм за Фреди Мъркюри и група Queen - "Бохемска рапсодия" са спрени временно заради отсъствието на режисьора от площадката, съобщиха от 20th Century Fox. Причината е заболяване на Брайън Сингър.

След като 52-годишният американец е взел кратка отпуска за празничния Ден на благодарността (23 ноември тази година в САЩ), той после не се е завърнал в Лондон. Някои от продуцентите дори изпаднали в паника и започнали да търсят заместник, но представители на Сингър са се обадили и успокоили, че става въпрос за здравословен проблем - "personal health matter concerning Bryan and his family", според тяхно изявление за BBC.

Така или иначе, продукцията от известно време изпитва затруднения със Сингър - сънародникът му актьор Рами Малек, който е в главната роля на Мъркюри, се чувства уморен от неадектватното поведение на режисьора на снимачната площадка. Сингър редовно закъснявал за началото на снимачния ден, като на оператора Нютън Сайджъл няколко пъти му се налагало да го замества.

Подобни ситуации със Сингър са известни и преди - той изчезваше безследно от снимките на "Супермен се завръща" (2006) и "Х-Мен: Апокалипсис" (2016). Слуховете свързват това с употреба на наркотици.

"Бохемска рапсодия" по план трябва да излезе на екран през декември догодина (28.12.2018 г. в България), като историята е за 15 години съществуване на британската рок група Куийн - от основаването й през 1970 г. до триумфалното участие в благотворителния фестивал "Live Aid" през 1985 г.

Самият Сингър, който е открито бисексуален и ерген (има син от актрисата Мишел Клуни, роден през януари 2015 г.), напоследък страда от манията по сексуалната агресия в Холивуд. На 6 ноември т.г. седем студенти от "USC School of Cinematic Arts" започнаха петиция за премахване на името му от факултета по кино- и медийни изследвания, след което Сингър изтри профила си в Туитър. През 2014 г. срещу него бяха заведени две дела за изнасилване на мъже, обявени от него за напълно изфабрикувани, а съдът ги прекрати, след като исковете бяха оттеглени.
Copyright © 2024 Dir.bg.