Две ексклузивни прожекции на „Формата на водата” в кино „Люмиер Лидл”

10-01-2018
Две ексклузивни прожекции на „Формата на водата” в кино „Люмиер Лидл”Филмът грабна две награди „Златен глобус” преди дни

Фантастичната приказка на Гийермо дел Торо – „Формата на водата” ще може да видим ексклузивно в кино „Люмиер Лидл” на 16 и 18 януари от 19:00 часа, след като продукцията беше представена в рамките на Киномания 2017.

Филмът беше отличен с две награди „Златен глобус” само преди броени дни. Дел Торо получи статуетка за творението си в категорията "Най-добър режисьор", а Александър Деспла взе награда за най-добър саундрак на филма. Преди няколко месеца пък, „Формата на водата” грабна голямата награда „Златен лъв” на фестивала във Венеция.

Историята се развива по време на Студената война в Америка през 1963 г. В тайната правителствена лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката й Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент. Филмът е с участието на Сали Хокинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.

Продукцията е уникално съчетание на филм за чудовища, шпионски трилър, film noir, фентъзи и любовна история и получи възторжени отзиви, както от критиката, така и от публиката.

Билети на касите на НДК и кино „Люмиер Лидл”.
Онлайн резервации може да направите ТУК
Copyright © 2024 Dir.bg.