Петер Ван ден Бегин най-добър актьор на Белгия

05. 02. 2018 г.
Петер Ван ден Бегин най-добър актьор на Белгия Харизматичният белгиец изпълни блестящо ролята на краля в „Белгийският крал“, с който бе открит 21-вият София Филм Фест миналата година. Драмедията е една от най-успешните копродукции на България, реализирани с подкрепата на ИА „НФЦ“

Петер Ван ден Бегин изигра неподражаемо ролята на чаровния и склонен на авантюри крал на Белгия и обра овациите на публиката във Венеция - именно там през септември 2016 година „Белгийският крал“ бе показан за първи път пред света. Режисиран от Петер Бросенс и Джесика Удуърт, филмът бе представен на множество филмови форуми и бе продаден за разпространение в десетки държави в цял свят, а на юбилейните 30-ти награди на Европейската филмова академия получи номинация за най-добра комедия.

Творците, които се занимават с аудиовизия в Белгия, взимат решение от 2011 да присъждат всяка година награди за постиженията на колегите им, по подобие на американските „Оскар“-и и френските „Сезар“-и. Отличията се връчват на базата на гласовете на членовете на „Académie Аndre Delvaux“ и са 22 на брой. Кинематографистите са удостоени с честта наградата за професионалните им постижения да носи името на един от най-големите белгийски художници в историята на изобразителното изкуство - Рене Магрит.
Copyright © 2020 Dir.bg.