Няма режисьор за 25-ия Джеймс Бонд

20.02.2018 г.
Няма режисьор за 25-ия Джеймс БондЕкшън трилърът с работно заглавие "Bond 25" е планиран от Eon / MGM за 8 ноември 2019 година, но режисьорският стол все още е празен. Досега в медиите се въртяха слухове за имена като канадеца Дени Вилньов, французина Ян Деманж, англичанина Дейвид Макензи, шотландеца Пол Макгигън и още един англичанин - Кристофър Нолан.

Не е тайна привързаността на Нолан към поредицата за героя на покойния писател Иън Флеминг. Участието на режисьора в подкаста "Desert Island Discs" на радио BBC Radio 4, обаче, разся надеждите на феновете - той бе категоричен: "Твърдо не. Имам чувството, че винаги, когато търсят нов режисьор, се появява слух, че това ще съм аз...". Режисирането на Бонд не влиза в плановете на Нолан, но той е уверен, че поредицата е в сигурните ръце на продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън.

През юли миналата година Кристофър Нолан спомена, че е имал няколко срещи с двамата, но от тях не се е получило нищо като резултат.
В края на октомври стана известно, че и Кристоф Валц се отказва от завръщане във франчайза, тъй като за нов злодей по традиция се вписва и нов актьор.

Анализаторите смятат, че една от причините Нолан да се въздържи от Бонд 25 е това, че за пети път е осигурено завръщането на Даниел Крейг. Според запознати, Нолан би предпочел да събере изцяло нов състав, за да вкара свежа кръв в един от най-старите филмови франчайзи.

Все пак, Нолан остави място за свое бъдеще участие "някой ден". Ето и точните му думи в оригинал:
"I won’t be the man. No, categorically…I’d love to make a Bond film at some point and I think those producers – Barbara and Michael – they do a tremendous job and Sam Mendes has done a terrific job the last couple of films, so they don’t particularly need me. But I’ve always been inspired by the films and would love to do one someday."

Сред обсъжданите от MGM имена за режисьор е и Дани Бойл, към когото обаче няма отправена официална оферта.
Copyright © 2024 Dir.bg.