Кристен Уиг в "Жената чудо 2"

01.03.2018 г.
Кристен Уиг в Кристен Уиг преговаря за ролята на злодейка в предстоящото продължение на "Жената чудо", съобщава Холивуд Рипортър. Пати Дженкинс ще режисира отново, а в главната роля на амазонска принцеса се завръща Гал Гадот. За сюжета не се знае много, освен че сетът е през 1980-те години на фона на Студената война.

Ролята на Уиг ще бъде тази на Чита (Cheetah) - злодей, разработен от DC Comics, чиито черти са възприети от множество персонажи през годините и са символ на свръхчовешки сили и ловкост. Създателят на образа на жената-чудо Уилям Марстън вкарва нейния антагонист в комикса "Wonder Woman No. 6" от 1943 г. Най-сериозната версия на злодейката обаче отсъства чак до 1987 г., когато Лен Уайн и илюстраторът Джордж Перес изграждат митичната д-р Барбара Ан Минерва. Тя е британски антрополог и богата наследница, която придобива силите на "cheetah" след експедиция до африканската джунгла.

Кристен Уиг има нееднозначна филмова кариера, след като напуска развлекателното телевизионно шоу на NBC "Saturday Night Live" през 2012 г. Предната година е пробила в киното с главна роля в комедията "Шаферки", следват независими филми като оскаровата драма фантастика "Тя" (2013) на Annapurna Pictures (озвучаване на SexyKitten) и романтичната драма "The Diary of a Teenage Girl" (2015), наградена от Берлинале, Сънданс и други фестивали. Сред кредитите на Уиг са още студийните комедии "Ловци на духове" и "Зулендър 2", както и ролята на пиар на НАСА в режисирания от Ридли Скот фантастичен екшън "Марсианецът" (2015), сдобил се със 7 номинации за Оскар. Най-скорошната й изява е главна женска роля в "Малък голям живот" (2017) на Алекзандър Пейн, в който отново играе с Мат Деймън.

"Жената чудо 2", който излиза на 1 ноември 2019 г., ще стане първото участие на Уиг в супергеройския жанр.
Copyright © 2024 Dir.bg.