Романтична комедия превзе боксофис класацията в САЩ

20-08-2018
Романтична комедия превзе боксофис класацията в САЩОт толкова много екшъни и комикс хитове, явно зрителите са зажаднели за добра романтична комедия. И ето че тя се появи точно навреме и превзе върха на боксофис класацията в САЩ. „Crazy Rich Asians“, екранизация по бестселъра на Кевин Куан, спечели 25 милиона долара за уикенда и общо 34 милиона от старта си в сряда.

Оказва се, че това е най-силният дебютен резултат за романтична комедия за последните три години. Последният филм в жанра, превърнал се в касов хит, е „Тотал щета“ с Ейми Шумър от 2015 г. За успеха на „Crazy Rich Asians“ допринася и участието на популярни азиатски звезди като Мишел Йео, Кен Джонг, Констанс Ву и Акуафина.

На второ място остана бившият лидер „Мега звяр“ с 21,5 милиона долара. Новият филм с Джейсън Стейтъм вече има 84 милиона в САЩ, а по света представянето му е още по-добро. За този уикенд той е спечелил 67 милиона, като продължава да се радва на огромен интерес в Китай, където до момента е спечелил 117 милиона долара за 10 дни на екран.

Трети се нареди новият екшън на тандема Питър Бърг и Марк Уолбърг.
22-ра миля“ обаче дебютира доста под очакванията с едва 13,6 милиона долара и почти сигурно няма да постави начало на нова поредица, каквито бяха първоначалните планове.
Copyright © 2018 Dir.bg.