Том Харди като Ал Капоне и като Венъм

25.03.2018 г.
Том Харди като Ал Капоне и като ВенъмТом Харди ще изиграе американския гангстер Ал Капоне в биографичната лента "Fonzo" - въпреки видимото отсъствие на прилика и перфектното физическо състояние на английския актьор в сравнение с пухкавия Алфонс / Фонзо. Информацията бе потвърдена от The Hollywood Reporter, след като още през октомври 2016 г. бе изнесена от Deadline и други издания.

Новото сега е, че в каста е привлечен още един британец - Джак Лоудън от "Дюнкерк" в ролята на Крофърд. Сред актьорите са още Линда Карделини ("Баща в излишък", "Сделка за милиони бургери"), Мат Дилън, Кайл Маклоклън и Катрин Нардучи (сериала "Семейство Сопрано"). Сценарист и режисьор е Джош Транк, който през 2012 г. получи похвали за дебюта си с "Хроники", но три години по-късно се поизложи с "Фантастичната четворка". Той ще снима "Fonzo" в Ню Орлиънс, засега неизвестно кога точно - филмът е на етап предпродукция.

Поредният филм за Капоне, безмилостно управлявал Чикаго с железен юмрук, ще се фокусира върху контрабандиста на 47 години, в последните дни от живота му след близо десетилетие в затвора, когато страда от деменция и последен стадий на сифилис, а спомените за бруталното му минало го измъчват. Капоне умира през януари 1947 г. на изкуствения остров Palm Island край Маями и е погребан в римо-католическо гробище край Чикаго. Студиата зад филма са "Bron Studios", "Creative Wealth Media" и "Addictive Pictures" с продуценти съответно Ерън Джилбърт, Ръсел Акерман и Джон Шонфелдър. Международните продажби се държат от лондонското "Bloom Studio".

Сред по-известните превъплъщения в образа на Капоне е това на покойния американски актьор Бен Газара в едноименния филм от 1975 г., когато игра в компанията на Силвестър Сталоун и Джон Касаветис.

* * * * * * *

Слухът на седмицата е свързан с друг филм с Том Харди в главната роля - хорър фантастиката "Венъм", която е на фаза постпродукция и излиза през октомври. В интернет се говори, че в трейлъра на екшъна не случайно липсват кадри с персонажа Еди Брок в костюма на извънземен симбиот. Ако може да се вярва на информацията от най-различни сайтове, Вeнъм ще се появи в пълния си блясък едва във финалната битка в края на филма. В продължение на целия филм симбиотът, който се е внедрил в репортера Брок, ще се проявява само във вените на човека, като пипала и като допълнителна ръка, а също така ще изобрази щит по време на автомобилно преследване. Накрая зрителите ще видят битка с главния злодей, също ползван от симбиота, като за борба с него Вeнъм ще приеме обичайния си облик.

В добавка към тези сведения, никой - както се оказва - не е виждал Харди облечен в специален костюм за заснемане на движенията, въз основа на които после се създава компютърният персонаж.

Според същите източници, цитирани от руското издание КиноПоиск и блога Manabyte, във филма ще има 3 различни симбиота: Вeнъм, злодеят (изигран вероятно от Риз Ахмед) и един безименен герой, умиращ след първия опит за сливане.

Преди два месеца вървеше още един слух за "Венъм" - че ще има камео с човека-паяк Спайдър-мен. Впоследствие се заговори още, че това ще бъде не самият герой в червено-синьо трико, а гимназистът Питър Паркър. След като, според комиксите, Паркър е първият носител на симбиота, би могло да помислим, че именно той е първата му жертва и ще загине от контакта с извънземния паразит. За ролята на Паркър се говори, че ще бъде изпълнена от 21-годишния британец Том Холанд ("Спайдър-мен: Завръщане у дома", "Отмъстителите: Война без край").
Copyright © 2024 Dir.bg.