EuropaCorp продадена на Netflix

04. 04. 2018 г.
EuropaCorp продадена на NetflixАкциите на EuropaCorp, компанията на Люк Бесон, сред чиито хитове са „Люси“ и поредицата „Твърде лично“, скочиха драстично с 30 процента. Причината за това са появилите се съобщения, че тя ще бъде продадена на Netflix.

Според публикации във френски вестници, сделката ще бъде финализирана до началото на кино фестивала в Кан през другия месец. Очаква се Netflix да поеме изцяло контрола, като Люк Бесон остане начело на компанията.

Не е тайна, че финансовото положение на EuropaCorp съвсем не е розово. През декември 2017 компанията обяви, че за последната половин година загубите й възлизат на 83,1 милиона долара. Основна причина за това са незадоволителните резултати на фантастичната суперпродукция на Бесон „Валериан и градът на хилядите планети“.

В резултат няколко от шефовете напуснаха френската компания, а много служители бяха уволнени. За да спасят донякъде положението, от EuropaCorp обявиха в началото на октомври миналата година, че ще съсредоточат усилията си върху продуциране на екшъни като „Люси“ и „Твърде лично“ и вместо планираните по 12 филма на година, ще правят между 4 и 5 заглавия.
Copyright © 2024 Dir.bg.