Първи трейлър на "Човекът, който уби Дон Кихот"

05.04.2018 г.
Първи трейлър на Прословутата многострадална лента на Тери Гилиъм е очаквана на предстоящия фестивал в Кан, но може и да не се добере до Лазурния бряг... Както е известно (вж. новините в профила на Гилиъм), "The Man Who Killed Don Quixote" е проектът-мечта на забележителния американски режисьор, който дълги години работи върху него след проваления старт на снимките още през 1998 г.

Днес обаче бе разпространен първи трейлър на приключенската фантастика, копродукция на Испания, Великобритания, Франция и Португалия. Трейлърът е от френския дистрибутор Océan Films, на английски език със субтитри на френски, вижте го (1:24 мин.).

Излезе и първият - френски - постер на филма:

Самият сценарий, написан в съавторство от Гилиъм и английския телевизионен автор Тони Гризони, също има своя самостоятелна визия:

Миналата година работата по филма бе възобновена с участието на актьорите Джонатан Прайс и Адам Драйвър. Според информация от вчера на френското издание "France Inter", в последния момент преди Кан '2018 е възникнал конфликт между Тири Гилиъм и португалския продуцент Паулу Бранко - както помним, именно той осигури преди две години пари за проекта. Парите бяха срещу правата, при творческа свобода за Гилиъм.

Бранко обаче не изпълнил задължението си, след което Гилиъм спешно потърси други продуценти, завърши филма и вървеше към премиера. Сега, ненадейно, Бранко отново излиза на сцената и заявява, че няма да има премиера без негово разрешение, тъй като притежава правата... Според Гилиъм обаче, договорът им е недействителен, тъй като Бранко така и не е осигурил финансиране.

Работата стигна до съд, чието решение се очаква в средата на юни. 71-вият фестивал в Кан се открива на 8 май и се закрива на 19 май, поради което премиера на Дон Кихот по време на фестивала изглежда трудно осъществима.
Copyright © 2024 Dir.bg.