Кейт Уинслет и Сърша Ронан в любовната драма „Ammonite“

17. 12. 2018 г.
Кейт Уинслет и Сърша Ронан в любовната драма „Ammonite“Две от най-големите британски актриси ще си партнират за първи път на екран. Кейт Уинслет и Сърша Ронан ще участват в любовната драма „Ammonite“, вдъхновена от историята на палеонтоложката Мари Анинг (1799-1847). Неин сценарист и режисьор ще е Франсис Лий, чийто предишен филм е фестивалният фаворит „God’s Own Country“.

Действието в "Амонит" ще се развива през 1840 г. във Великобритания и ще разказва за скандалната връзка между Анинг (Уинслет) и богата дама от висшето общество в Лондон (Ронан), за която тя приема да се грижи. Снимките ще започнат през март 2019 г., а сред продуцентския екип са имена, работили по успешни британски филми като „Речта на краля“, „Лъв: стъпки към дома“ и „Лейди Макбет“.

Предишният филм на Лий „God’s Own Country“ (2017) за страстната връзка между двама млади фермери предизвика истинска сензация при премиерата си на фестивала в Сънданс. Той се радваше на невероятен отзвук сред критиците, бе отличен с няколко фестивални награди и дори с номинация за БАФТА за най-добър британски филм.

Уинслет наскоро приключи с работата си по „Аватар 2“ и в момента се снима в драмата „Blackbird“ със Сюзан Сарандън, Сам Нийл и Миа Вашиковска. Трикратно номинираната за „Оскар“ Ронан предстои да видим заедно с Марго Роби в историческата драма „Кралицата на Шотландия“.
Copyright © 2018 Dir.bg.