Нов български филм за деца - "Случаят Кюри"

11.04.2018 г.
Нов български филм за деца - Помните ли българските класики като "Войната на таралежите", тв сериала "Васко да Гама от село Рупча" и забавните им истории, фокусирани в децата? Приключения и вълнения, с които най-малките зрители можеха лесно да се припознаят и забавляват...

Вече е завършен новият български детски игрален филм "Случаят Кюри", създаден от режисьора Андрей Хадживасилев и неговия творчески екип именно в духа на златните родни ленти от едно време. Тони е прилежен ученик, запален по науката и мечтае да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил на световноизвестната жена-учен Мария Кюри. Но... Мария е отвлечена, а в случая са замесени съседката му Рая и училищният побойник Стефан. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред редица предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

В главните роли са децата-актьори Зорница Иванова (Рая) и Мартин Паунов (Тони). Продукцията е на "Revive Vision", а премиерата по кината се очаква през втората половина на месец май 2018 г.

Повече информация за филма има на официалния му сайт - thecuriecase.com.
Copyright © 2024 Dir.bg.