Netflix се отказа от участие в Кан

12.04.2018 г.
Netflix се отказа от участие в КанТед Сарандос, директор съдържание на стрийминг услугата Netflix (на снимката с Харви Уайнстийн), окончателно сложи точка по въпроса с участието на техните проекти на кинофестивала в Кан. Това стана ясно в негово интервю за "Варайъти".

Скандалът с филми, разпространявани от Нетфликс, се разгоря миналата година - за което подробно писахме. Проблемът възникна заради настояването на френските киносалони, филмите да излизат в интернет не по-рано от 36 месеца след началото на киноразпространението. За Нефликс пък е въпрос на принцип филмите им да не бъдат показвани в киносалони, за да могат да бъдат достъпни едновременно за всички зрители.

"Бих искал нашите филми да имат еднакви условия с останалите. Ако се съгласим да участваме във фестивала, рискуваме негативна реакция спрямо нашите автори. Не си струва", отбеляза американският бизнесмен.

Миналия месец директорът на Кан - Тиери Фремо потвърди, че приетото по време на 70-ия фестивал изискване остава.

Самият Сарандос няма да посети френския град, но някой от неговата компания със сигурност ще отиде. Той напомни, че Фремо е забранил и селфитата на червения килим, след което добави: "Предстои да видим дали по-нататъшното развитие на медиите ще привлече вниманието на Тиери".

На други фестивали, като Венеция или Торонто, няма такива строги изисквания. Възможно е някога и Кан да преразгледа позицията си, тъй като интернет услугите произвеждат все повече съдържание.

71-вият фестивал в Кан ще се състои от 8 до 19 май т.г.
Copyright © 2024 Dir.bg.