Aardman подготвят продължение на „Бягството на пилето

27. 04. 2018 г.
Aardman подготвят продължение на „Бягството на пилето“Aardman подготвят продължение на един от най-големите си хитове – „Бягството на пилето“. Филмът от 2000 г. за група пилета, решили да избягат сигурна смърт от ръцете на своя зъл стопанин, бе първата пълнометражна анимация на прочутото студио, превърнала се в абсолютен триумф.

Режисьор на „Бягството на пилето 2“ ще е Сам Фел, направил друга популярна анимация на Aardman – „Отнесени“, както и номинирания за Оскар „ПараНорман“. Сценаристи са отново Кери Къркпатрик („През плета“, „Смърфовете 2“) със съавтора на допълнителни диалози от първия филм Джон О‘Фаръл. Все още не се съобщават подробности за сюжета, както и дали Мел Гибсън отново ще озвучава сладкодумния петел Роки.

Изминаха почти две десетилетия от премиерата на оригиналния филм, който си остава най-касовата стоп моушън анимация на всички времена. Той печели над 225 милиона долара, номинация за „Златен глобус“ и БАФТА и се радва на изключително радушен прием от страна на критиците.

Преди „Бягството на пилето 2“, Aardman ще ни зарадват с друго продължение. Догодина предстои премиерата на „Овцата Шон: Фармагедон“ след успеха на "Овцата Шон: Филмът" от 2015 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.