Бенедикт Къмбърбач става шпионин

04.05.2018 г.
Бенедикт Къмбърбач става шпионинЩе видим британския актьор отново като истинска личност, обявена за герой. Бенедикт Къмбърбач получи номинация за „Оскар“ за ролята на Алън Тюринг, успял да разбие нацистките кодове по време на Втората световна война в „Игра на кодове“. Предстои да го видим като британския шпионин Гревил Уин от времето на Студената война във филма „Ironbark“ ("Сянката на шпионина").

Доминик Кук, чийто филм „On Chesil Beach“ със Сърша Ронан излиза днес в няколко държави, ще е режисьор на бъдещия хит и ще е изпълнителен продуцент, заедно с Къмбърбач. Двамата работят заедно по сериала „The Hollow Crown“. Техният проект ще се доближава много до стила на „Дама, поп, асо, шпионин“ и е по сценарий на Том О‘Конър („Бодигард на убиеца“), който също ще е сред изпълнителните продуценти.

Историята на Уин е наистина забележителна. Той е обикновен електроинженер, вербуван от MI5 преди Втората световна война да си сътрудничи със съветския шпионин Олег Пенковски с кодово име Ironbark (вид евкалипт), който продава тайни, свързани с въоръжаването на британските тайни служби.

Двамата мъже стават близки приятели, но когато тяхната дейност е разкрита от двоен агент на КГБ, Уин попада в руски затвор. Пенковски, който е наричан на запад „шпионинът, който спаси света“, заради значителната му роля за края на Кубинската криза в началото на 60-те, няма такъв късмет. Той става жертва на отряд убийци, макар че в своята книга „The Man From Odessa“ Уин твърди, че той се самоубива в затвора.

Британският герой е освободен от затвора през 1964 г. и е разменен за руски шпионин. Впоследствие Уин пише поредица романи за своите приключения и умира през 1990 г. на 70-годишна възраст.

Със сигурност Къмбърбач изглежда чудесен избор да го представи на екрана. Той ще има достатъчно време да се подготви за ролята, снимките на бъдещия филм стартират в началото на 2019 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.