Брус Уилис като треньор на Майк Тайсън

07.05.2018 г.
Брус Уилис като треньор на Майк ТайсънАнглийският актьор Рупърт Френд, известен от филми като "Хитмен: Агент 47" и "Смъртта на Сталин" и тв сериала "Вътрешна сигурност", ще дебютира в пълнометражната режисура чрез спортна драма - "Cornerman" ("Треньорът"). Кастингът бе обявен тази сутрин, непосредствено преди фестивала в Кан, като в главната роля на Константин Д'Амато-Къс се оказа Брус Уилис.

Покойният Къс (1908 - 1985) е легендарен американски треньор по бокс, възпитал множество професионалисти, сред които Флойд Патерсън, Хосе Торес и Майк Тайсън; ментор е и на редица известни треньори. Работил и живял дълги години в Ню Йорк, Д'Амато напуска града след проблеми със спортната мафия. Отива в градчето Катскил, където през 70-те години открива нова зала - Catskill Boxing Club, в която и се запознава с 13-годишния тогава Майк Тайсън.

Бъдещият шампион има сложен характер, но и удивителен талант. Д'Амато го приема в своя дом и около него създава професионален отбор от треньори, секунданти, масажисти и други специалисти. На Тайсън се налага да изгледа и огромно количество видеозаписи със стари професионални боеве и под впечатление от видяното избира необичаен за времето си имидж - излиза на ринга без музика и без халат, в обикновени черни шорти и в обувки на бос крак.

Д'Амато умира от пневмония малко преди да види ученика си най-младия шампион по бокс в тежка категория.

Сега продуцентите търсят изпълнител за ролята на Тайсън. Снимките трябва да започнат тази есен. В изявление, Рупърт Френд казва че ще развие "история за дълбоката любов между два страхотни таланта, всеки от които достатъчно смел, за да разкрие страховете си на другия и така взаимно да се вдъхновят към своето величие. Това е история за битките за нещо, в което вярваш и за въпроса: какво всъщност е силата".

Американската "IMR International" ще търси в Кан контакти за разпространение на филма.

Рупърт Френд:
Copyright © 2024 Dir.bg.