Морган Фрийман поредна жертва на лавината "сексуален тормоз"

25-05-2018
Морган Фрийман поредна жертва на лавината Той е един от най-уважаваните актьори в Холивуд, но май това ще остане в историята. Морган Фрийман е поредният обвинен в сексуален тормоз и за непристойни забележки от много жени. След като CNN излъчи подробен репортаж за неговите провинения, той побърза да се извини.

„Всеки, който ме познава или е работил с мен, е наясно, че не съм човек, който умишлено ще обиди или ще накара някой да се чувства некомфортно. Извинявам се на всеки, който се е почувствал неуважително в мое присъствие, никога не съм имал такива намерения“, заяви в свое изявление носителят на „Оскар“.

Общо 16 жени се оплакват от Фрийман в репортажа на CNN. Осем от тях твърдят, че са били обект на сексуален тормоз или непристойно поведение. Две от жените разказват, че той ги е опипвал, а една твърди, че няколко пъти се е опитвал да й вдигне полата, за да провери дали носи бельо. Други осем жени са станали свидетели на тези скандални прояви.

Жертва на звездата от „Изкуплението Шоушенк“ става и репортерката на CNN Клои Мелас и това я подтиква да направи свое разследване. Така става ясно, че много други журналистки са били унижавани от актьора или са чували негови непристойни коментари. Служителки в неговата продуцентска компания споделят, че винаги се обличат консервативно, когато знаят, че той е наблизо, за да избегнат обидни подмятания за телата или облеклото си.

Списания "People" цитира изявление на Фрийман, носител на "Оскар" за "Момиче за милиони":
"Съкрушен съм, че 80 години от моя живот може да бъдат разбити с едно намигване. Не е правилно да се приравняват ужасните случаи на сексуален тормоз с недоразбрани комплименти или с шеги". Той добавя, че се старае жените и мъжете около него да се чувстват оценени и спокойни - и че по тази причина пуска шеги и прави комплименти по добросърдечен и весел начин. "Става ясно, че не винаги съм бил възприет по начина, по който съм възнамерявал".
Copyright © 2024 Dir.bg.