Официално: Дани Бойл режисира "Bond 25"

26.05.2018 г.
Официално: Дани Бойл режисира Продуцентите на франчайза за британския супершпионин - Майкъл Уилсън и Барбара Броколи от "Eon Productions" - обявиха на 24 май, че Дани Бойл заема режисьорското кресло на екшън трилъра "Bond 25" и че Даниел Крейг (както се очакваше) се завръща за петото си изпълнение в образа на агент 007. Сценарият е дело на творческия тандем от "Трейнспотинг" Бойл - Джон Ходж, като скриптът на шотландския сценарист е по идея на англичанина.

Повод за изявлението бе сключената сделка за разпространение на филма. Eon Productions и MGM предпочетоха "Universal Pictures" за Великобритания и за международната дистрибуция, както и за домашно кино. Правата на Sony изтекоха през 2015 г. със "Спектър". Разпространението на "Bond 25" по американските кина ще бъде дело на джойн венчъра между MGM и Annapurna, създаден миналата година. 25-ият филм за Джеймс Бонд ще излезе първо във Великобритания и (по традиция) Европа на 25.10.2019 г., след това в САЩ и по останалия свят на 08.11.2019 г.

Снимките стартират на 3 декември 2018 г.

Сделката е подписана от Майкъл Уилсън и Барбара Броколи за "EON", Кевин Улрик - председател на борда на директорите на MGM, Джон Гликман - президент на MGM Motion Pictures Group и от Дона Лангли, която е председател на Universal Pictures. Договорено е логото на MGM да е представено на централно предно място като разпространител, което се случва за първи път от близо 20 години насам във филм за Бонд. MGM държи още дигиталните права, както и световните телевизионни права.

В изявлението на Уилсън и Броколи се казва: "С удоволствие съобщаваме, че изключително талантливият Дани Бойл ще режисира Даниел Крейг в петото му превъплъщение в Джеймс Бонд в 25-ото издание на франчайза. Започваме снимките на "Bond 25" в студиата Pinewood през декември заедно с партньорите ни от MGM и сме въодушевени, че Universal ще ни бъдат международен дистрибутор".

В останалите изявления се подчертава "изключителната визия на Бойл" (Улрик), Гликман акцентира на задоволството си от това, че след 16 години пауза от "Не умирай днес" (20-ия филм за Бонд) MGM отново е разпространител, този път заедно с "могъщия тим на Юнивърсъл", а Лангли е "изключително горда" за международния маркетинг и дистрибуция, считайки за постижение на компанията си включването й като партньор на "безпрецедентното съчетание между иновативната режисура на Бойл и превъплъщението на Крейг в следващата глава от иконичната поредица".
Copyright © 2024 Dir.bg.