Кевин Файги обеща повече жени-режисьори в Марвъл

10.06.2018 г.
Кевин Файги обеща повече жени-режисьори в МарвълПрезидентът на "Марвъл Студиос" заяви вчера на двудневното събитие на американската продуцентска гилдия "Produced By Conference", че следващите филми на Marvel ще имат за ориентир прецедента, поставен с фантастиката "Капитан Марвел". 10-ата годишна конференция се провежда в студиата на Paramount Pictures в Лос Анджелис и представлява образователен форум от изтъкнати за начинаещи продуценти.

Файги даде за пример Ана Боудън, която е сърежисьор на излизащия през март догодина 20-и филм на неговата киновселена и е първата жена на режисьорския стол в нея. Водещият на сесията с въпроси и отговори - Пийт Хамънд от "Дедлайн" -  предположи, че всички следващи 20 заглавия ще бъдат режисирани от жени, което Файги коментира по следния начин, предизвиквайки бурни аплодисменти: "Не мога да обещая, че всичките 20 ще бъдат режисирани от жени, но доста много от тях ще бъдат!" Информацията е на Варайъти.

Под ръководството на Файги, 19 от филмите му са били №1 във вътрешния боксофис и са генерирали 16 милиарда долара по света. 6 от филмите от "Marvel Cinematic Universe" са преминали и 1-милиардния праг, в т.ч. тазгодишните "Отмъстителите: Война без край" и "Черната пантера".

Вторият, който към настоящия момент събра над $1.3 млрд, е особено важен от гледна точка на нови прецеденти - с тъмнокож режисьор (Райън Куглър) и тъмнокож актьор в главна роля (Чадуик Боузман). "Трябваше да направим този филм, за да разбием мита, че черни филми нямат успех по света", каза Файги и добави: "Предубежденията са нещо реално". Той говори повече от час и, продължавайки тема от шефа на Paramount Джим Джианопулос, говори за нуждата от разнообразие в правенето на филми. "Разнообразието е необходимост, за да можем да продължим да разказваме истории. На няколко срещи за "Черната пантера" се огледах около масата и не видях нито един, който да прилича на мен. Това беше страхотно".

Файги не е изненадан, че супергеройските филми получават малко признание по време на наградите. "Може би си казват - "възнаградили са ви достатъчно" и подценяват специалните ефекти, летящите хора, космическите кораби и милиардните приходи. Все пак, (пред наградите)  бих предпочел зали с ентусиазирани фенове!" Той призна, че си пази билетите от 13-те пъти, които е гледал през 1999 година "Star Wars епизод I: Невидима заплаха".
Copyright © 2024 Dir.bg.