Lucasfilm прекрати спин-офите на "Междузвездни войни"

21.06.2018 г.
Lucasfilm прекрати спин-офите на Източници на електронното издание "Collider" съобщиха вчера, че в Лукасфилм са замразили проектите за спин-офи по героите от "Междузвездни войни". Неуспехът или недостатъчният успех на "Соло: История от Междузвездни войни" е накарал студиото да преразгледа стратегията си към франчайза и то ще се концентрира над Епизод IX и над следващата трилогия с режисьор Райън Джонсън.

Антологичните филми и без това страдаха от кадрови проблеми. Така например Джош Транк бе изхвърлен със скандал от проекта "Rogue One: История от Междузвездни войни", а режисьорът Гарет Едуардс учтиво бе помолен да не пречи на по-опитния Тони Гилрой да презаснеме третата част от филма. Режисьорите пък на "Соло" Фил Лорд и Кристофър Милър бяха уволнени няколко месеца, след като започнаха работа по проекта и филмът за младия Хан Соло бе направен от Рон Хауърд.

В края на миналия месец бе обявено, че Джеймс Манголд ще направи филма за Боба Фет, ловеца на глави, но в сегашната ситуация това вече не е сигурно. Филмовите анализатори смятат, че недостатъчните продажби на билети за "Соло" се дължат на различни фактори - премиера през месец май заедно с други блокбъстъри, забавил се маркетинг и реклама, недоброто възприемане в главната роля на Олдън Еренрайк. 28-годишният актьор засега не е запомнен с нищо, освен че е харесан от тийнейджърите в "Прелестни създания" (2013) и забелязан като изпълнение в "Аве, Цезаре!" (2016).
Copyright © 2024 Dir.bg.