Снимат "Имението Даунтън" от септември

14.07.2018 г.
Снимат Дългоочакваният игрален филм по британския едноименен сериал ще бъде факт, стана ясно от тържествуващо съобщение на официалния профил на лентата в Туитър. Завръща се и основният оригинален актьорски състав на хитовата продукция на ITV в 6 сезона (2010-2016), излъчвана у нас по Нова телевизия и Кино Нова. Сред имената са звездите Мишел Докъри, Маги Смит и Хю Бонвил. Снимките на "Имението Даунтън" тръгват през септември.

Продукцията ще бъде дело на "Carnival Films", а международното разпространение е поето от  Focus Features и Universal Pictures.

Джулиън Фелоуз, създал сериала, отново е автор на сценария - и ще е продуцент на игралния филм заедно с Гарет Нийм от "Carnival", изпълнителен продуцент на сериала. Режисьор е Брайън Пърсивал, който режисира и пилотния епизод на телевизионната поредица. Тя следваше живота на фамилия Кроули и нейната прислуга в началото на XX век в едуардианско английско провинциално имение. Сюжетът на филма обаче се държи под строга тайна.

Президентът на "Focus" Питър Куджовски заяви, че от края на сериала феновете очакват следващата глава от историята на фамилията. "С вълнение се присъединяваме към невероятната група режисьори, актьори и екип, оглавявани от Джулиън Фелоуз и Гарет Нийм, които ще изведат света на Даунтън на голям екран".

Сериалът има три Златни глобуса, 15 награди "Еми" и специална награда от британската академия. С общо 69-те си номинации за "Еми", сериалът е най-отличаваната неамериканска продукция в историята на наградите.

В туитър екипът отпразнува новината със снимка на иконом, носещ сребърен поднос, върху който е поставен надпис "Сърдечно ви каним да се върнете в имението Даунтън - само в кината".
Copyright © 2024 Dir.bg.