"Birds of Prey" е предисторията на Харли Куин

17.07.2018 г.
Изданието The Wrap излезе с подробности за проекта на Марго Роби - продуцирания от нея екшън "Birds of Prey" (в свободен превод - "Хищни птици"). Една от любопитните информации е тази, че злодеят ще представлява Батман-персонаж, който досега никога не е излизал на голям екран.

Към момичешката банда на Харли Куин (в ролята - Марго Роби) се присъединяват героините "Черното канарче", "Ловуващата", Касандра Кейн и Рене Монтоя. Роби е продуцент чрез своята компания "LuckyChap Entertainment", която тя създаде през 2014 г. след успеха си във "Вълкът от Уолстрийт" предната година, а през септември 2016 г., само месец след премиерата на "Отряд самоубийци", успя да подпише партньорско споразумение с Warner Bros. за своите проекти в DC-комиксовата вселена. "Birds of Prey" е един от четирите проекта с образа на Харли Куин и е солов филм за нейната предистория с група женски героини и злодейки. Сред останалите продуценти са афилиираната към Warner Bros. "Kroll & Co Entertainment" и "Clubhouse Pictures".

В описанието на образите от бъдещата лента се казва, че Черното канарче или Дина Лоръл е жена-воин, произхождаща от семейство на борци срещу криминалния свят. Баща й Лари Ланс е бивш полицейски офицер, а майка й (която също се казва Дина) е оригиналното Черно канарче. Хелена Бертинели с прякор Ловуващата e от паравоенно формирование, действащо извън Готъм сити; Касандра Кейн е номер 1 в света по бойни изкуства - и също действа в доброволен отряд, а Рене Монтоя е детектив от полицейското управление на града.

Режисурата на филма е поверена на Кати Ян, родена в Китай и израснала в Хонконг и САЩ сценарист, продуцент и режисьор, за която това ще е втори пълнометражен проект след тазгодишния й "Умрели прасета" ("Dead Pigs", Китай - САЩ). Ян ще стане третата жена-режисьор от вселената на DC с този филм, който за Warner Bros. все още се идентифицира като "Untitled Girl Gang Movie". Тя ще бъде и първата азиатка, режисираща филм на DC. В биографията си тя е била репортер за финансовия ежедневник "The Wall Street Journal" в Ню Йорк, Хонконг и Пекин - един от най-младите автори в историята на вестника с много заглавия на първа страница.

Сценарият на спин-офа “Birds of Prey”  е написан от Кристина Ходсън; същата пише и сценария на “Batgirl” за DC Films. Нейно произведение е и излизащият през декември "Бъмбълби" на Paramount и други заглавия. За автор на комикса е кредитиран Грег Ланд.
Copyright © 2024 Dir.bg.