Disney уволни Джеймс Гън от "Пaзители на галактиката Vol. 3"

20.07.2018 г.
Disney уволни Джеймс Гън от Днес Дисни реши да се раздели с режисьора на франчайза "Пазители на галактиката" - Джеймс Гън.

51-годишният Гън е известен с яркото си присъствие в социалните мрежи, а напоследък активно критикуваше президента Тръмп. В отговор на това, ултрадесен потребител на Twitter е открил текстове на Гън, писани през 2009 - 2010 година, в които има шеги за насилието и педофилията. Джеймс Гън реагира на това, като написа: "Който следи кариерата ми знае, че от самото начало се позиционирам като провокатор. Правех кино и се шегувах по забранени теми-табу. Както нерядко съм казвал, през това време аз самият се промених, промени се и работата ми, и хуморът ми".

Председателят на "The Walt Disney Studios" Алън Хорн разпространи изявление, в което се казва: "Оскърбителните изказвания, намерени в туитъра на Джеймс, нямат оправдание и противоречат на ценностите на нашето студио. Затова прекратихме отношенията си с него".

Гън работеше по сценария на третата част, а президентът на "Marvel Studios" Кевин Файги се похвали преди три седмици, че текстът е готов. В началото на следващата година в Атланта трябва да започнат и самите снимки, а през 2020 г. (може би на 1 май) филмът излиза на екран.

От "Марвъл" имаха намерение да продължат сътрудничеството си с режисьора и след края на трилогията, което сега изглежда невъзможно. В петък Гън трябваше да представи проекта си за vol. 3 на Comic-Con, но няма да отиде.
Copyright © 2024 Dir.bg.