Обявиха актьорския състав на "Star Wars: Episode IX"

28.07.2018 г.
Обявиха актьорския състав на Епизод IX на фентъзи приключението "Междузвездни войни", който излиза в България на 20 декември 2019 г., вече има обявен актьорски състав. Disney и Lucasfilm го разпространиха за медиите в петък, 27 юли.

В каста са Марк Хамил (Люк Скайуокър), Йонас Суотамо (Чубака), Били Дий Уилямс (Ландо Калрисиън), Джон Бойега (Фин), Лупита Нионг'о, Оскар Айзък, Адам Драйвър, Кери Ръсел (която не беше сигурна до последния момент), Донъл Глийсън, Антъни Даниълс (C-3PO), Ричард Грант и др.

Снимките на "Междузвездни войни: Епизод IX" започват в сряда, на 1 август 2018 г.

Любопитен акцент в анонса е, че в крайна сметка отново ще видим покойната Кари Фишър като Лея. Цитират се думите на режисьора Дж. Дж. Ейбръмс: "Отчаяно я обичахме и не можем да намерим удовлетворителен завършек на сагата за Скайуокър без нея. Никога няма да направим рекастинг или да използваме компютърно-генериран образ. С подкрепата и благословията от дъщеря й Били, намерихме начин да почетем наследството на Кари и ролята й като Лия в Епизод IX, като използваме непоказвани кадри от снимките й в Епизод VII".

Още през януари 2017 г. Лукасфилм излезе със специално изявление, че няма да използва дигитална възстановка на изпълненията на Фишър като принцеса или генерал Лея Органа. Няколко месеца по-късно Катлийн Кенеди каза, че "Кари няма да присъства в деветия епизод", макар че по-рано нейният брат Тод бе съобщил за вестник "The New York Daily News", че с дъщеря й са дали разрешение за това чрез използване на снимковия архив.

86-годишният Джон Уилямс, който композира музиката за всеки филм от франчайза от началото му през 1977 година, се завръща с музиката си и за Епизод IX. Продуценти са Дж. Дж. Ейбръмс, Катлийн Кенеди и Мишел Режуан, сценарият е на Ейбръмс в съавторство с Крис Терио и с помощта на Дерек Конъли и Колин Тревъроу (според слуховете, с помощта и на самия Джордж Лукас, на когото са разчитали не само за идеята за заключителната глава от сагата, но и за конкретната работа по текстовете). Оператор е южноафриканецът Даниел Миндел.
Copyright © 2024 Dir.bg.