Жената на пътешественика във времето“ се превръща в сериал

01. 08. 2018 г.
„Жената на пътешественика във времето“ се превръща в сериалHBO обявиха, че започват работа по следващия си сериал – екранизация по дебютния роман на Одри Нифнегър „Пътешественикът във времето и неговата жена“. Сценарият се подготвя от шотландеца Стивън Мофът (Steven Moffat), създател на популярни сериали като „Доктор Кой“ и „Шерлок“.

Историята е за мъж, страдащ от генетично заболяване, в резултат на което може да пътува във времето. Така животът му и особено връзката със съпругата и дъщеря му, преминават по един доста странен начин. Той среща дъщеря си като ученичка, преди още тя да бъде родена и предварително става свидетел на трагични събития от бъдещето.

Книгата "The Time Traveler's Wife" е публикувана през 2003 г., а през 2009 е екранизирана с участието на Ерик Бана и Рейчъл Макадамс.

Мофът е голям почитател на романа и обяви, че го вдъхновява от години. „Влюбих се в тази книга още щом я прочетох. Дори написах епизод на „Доктор Кой“, вдъхновен от нея. Да се заема с тази адаптация е сбъдната мечта за мен. Форматът на един телевизионен сериал е идеален за дълбочината на тази затрогваща история в стил „и след това заживели щастливо“, макар и не в този ред“ - сподели прочутият сценарист.

Новият сериал е описван като „интригуваща и магическа любовна история“.
Copyright © 2019 Dir.bg.