Шерилин Фен ще играе звездата от нямото кино мадам Алла Назимова

06. 08. 2018 г.
Шерилин Фен ще играе звездата от нямото кино мадам Алла НазимоваЗвездата от „Туин Пийкс“ ще участва в биографичен филм за легендарния латинолюбовник Рудолф Валентино. Шерилин Фен ще играе звездата от нямото кино мадам Алла Назимова в „Silent Life“. Режисьор ще е Владислав Козлов, който ще играе и ролята на Валентино.

Мадам Назимова, руска емигрантка от Крим, е популярна актриса на Бродуей заради нейната крайна феминистка роля в пацифистката драма „War Brides“ (1916). На огромен успех се радва нейният филм от 1921 г. „Камий“ по пиесата "Дамата с камелиите" на Александър Дюма-син, който тя продуцира и в който изпълнява главната роля в партньорство с Валентино.

За прочутия актьор се носят безкрайно много легенди.
Популярността му сред жените през 20-те години е несравнима, а преждевременната му смърт през 1926 г. се превръща в национална трагедия. 80 000 души се стичат на погребението му, а много жени се самоубиват от мъка по своя идол.

В „Silent Life“ Валентино пристига във въображаем празен киносалон, където заедно с публиката гледа живота си на екрана, представен чрез един ням филм. След неочакваната му смърт една мистериозна жена в черно продължава да посещава гроба му на всяка годишнина от смъртта му, поставяйки винаги по една червена роза.
Copyright © 2024 Dir.bg.