Брус Уилис ще помага в избора на актьор за "Умирaй трудно 6"

06.08.2018 г.
Брус Уилис ще помага в избора на актьор за Режисьорът на проекта "Die Hard: Year One" Лен Уайзман сподели за изданието "Slashfilm", че Брус Уилис ще вземе активно участие в кастинга за актьор за ролята на младия Джон Маклейн. Както е известно, шестата част на знаменития екшън франчайз "Умирай трудно" е предистория с миналото на главния герой.

Според Уайзман, нещата не са формални, а желанието му е наистина Уилис да помогне в избора на изпълнител на Маклейн през 1970-те години, когато бъдещият герой от небостъргача "Накатоми Плаза" все още е обикновен полицай от улицата.

Когато преди години за първи път стана известно, че ще има продължение-прикуел, се говореше, че Уилис ще се появи само в началото и в края на филма, а по-голямата част от екранното време ще бъде посветена на събитията от миналото. По-късно Уайзман обаче издаде, че звездата ще се появява често във филма. "Основната идея не се е променила - историите ще се развиват паралелно, като прескачаме от миналото в настоящето. Събитията от 70-те ще имат последствия за персонажа в днешно време".

Уайзман казва още, че жената на Маклейн ще се завърне в новия филм. Това е Холи, която бе изиграна в първите два филма от Бони Беделия. След като действието се развива преди четиридесет години, когато Джон е млад и амбициозен полицай, то на екран ще се появи и младата тогава Холи. Освен това, Уайзман се надява отново да свърже двамата в днешно време. След втория филм съпругата на Маклейн изчезна от сюжета, като вместо това активни роли получиха дъщерята Луси (Мери Елизабет Уинстед) и синът Джак (Джей Кортни в петия филм от 2013 г.).

Четвъртият филм (2007 г.), режисиран от Уайзман, бе приет хладно от критиката и зрителите. Той загуби очарованието на оригинала, след като се хвърли в изобилие от компютърна графика. Режисьорът обвинява за това студийната практика на твърди дати на премиерите, заради които работата по сценария често се довършва по време на самите снимки. "Ще видим "Година първа" сравнително скоро, но без никакви точни дати! Непрекъснато ме карат да назовавам дата на премиера и постоянно греша. Ще бъдем готови тогава, когато е готов сценарият - а работата над текста се затегна. Просто искам всичко да стане както трябва... Честно казано, започнахме работа по четвъртия филм, когато сценарият още не беше завършен. Да работиш по сценария, докато снимаш, изобщо не е забавно нещо. Тогава се справихме, но не бих искал да ми се случи отново".

Продуцент на филма е Лоренцо ди Бонавентура, а разпространението е на 20th Century Fox. Сценарият е поверен в ръцете на братята-близнаци Кери и Чад Хейз, работещи в жанра хорър-трилър ("Заклинанието", "Къщата на восъка", "Черна жътва").
Copyright © 2024 Dir.bg.