Кен Уатанабе с Джулиан Мур в "Белканто"

10.08.2018 г.
Кен Уатанабе с Джулиан Мур в Скоро в САЩ и Русия излиза трилърът "Белканто" ("Bel Canto") на номинирания за Оскар сценарист и режисьор Пол Уайц ("Маркъс"). Сюжетът е по едноименния роман от 2001 г. на американската писателка Ан Пачет и в него се развива заложническа драма с участието на звездите Джулиан Мур, Кен Уатанабе, Кристоф Ламбер и Себастиан Кох. Преди дни излезе и официалният трейлър.

Заснет в Мексико сити и Ню Йорк от германския оператор Тобиас Датум, който за втори път работи с Уайц след комедията "Баба" от 2015 г., филмът е с множество продуценти, сред които и самият Уайц и съавторът на сценарната адаптация Антъни Уайнтрауб. Действието започва в Южна Америка, където известна американска певица Роксан Кос (в ролята - Мур), оперен сопран, ще изнесе частен концерт за рождения ден на японски индустриалец - Кацуми Хосокава (Уатанабе). Местните величия се събират в имението на вицепрезидента, като сред тях е френският посланик Тибо (Ламбер) с жена си, преводачът на Хосокава, руският търговски представител (полският актьор Олек Крупа). Ненадейно къщата е окупирана от партизани, които поставят искането си: освобождаване на другарите им от затвора. Те предоставят на заложниците си само един контакт с външния свят - чрез преговарящия от името на Червения кръст Меснер (немския актьор Себастиан Кох). В продължение на един месец, заложници и похитители се мъчат да преодолеят различията си и да намерят човечност и надежда в лицето на наближаващата катастрофа...

Според информациите, Мур не пее лично във филма, а е дублирана от световноизвестната амариканска оперна и джаз певица Рене Флеминг. Флеминг засега не е кредитирана във филма, чиято постпродукция току-що е приключила и продължителността му след монтажа е 102 минути. В САЩ разпространител е "Screen Media Films", а в чужбина - "GEM Entertainment" и "Film & TV House".
Copyright © 2024 Dir.bg.