Уес Андерсън с проект за следвоенна Франция

15.08.2018 г.
Уес Андерсън с проект за следвоенна ФранцияДействието на следващия филм на Уес Андерсън ще се развива във Франция, в обстановката след Втората световна война. Това съощава изданието The Playlist, позовавайки се на информация от френското издание Sud Ouest. Известният със своя еклектичен и своенравен стил режисьор, в чиято филмография има от стоп моушън анимации като "Фантастичният господин Фокс" (2009) и "Островът на кучетата" (2018) до ексцентрични семейни драми като "Кланът Таненбаум" (2001), твори в сходна стилистика и тоналност, но всеки негов филм е напълно различен от другия.

Очаква се режисьорът да замине за Франция за следващия си проект, който отново вероятно ще спази традицията да е уникален сам по себе си. Подробностите и заглавието засега се пазят в тайна, но пък снимките ще започнат още през февруари 2019 г. в Ангулем, намиращ се в югозападната част на страната. Сюжетът ще се развива във втората половина на 1940-те години.

Не е изненада, че американският режисьор най-сетне ще постави филм във Франция, тъй като е живял известно време там и винаги говори с любов за тази страна. Наблюдателите гадаят в каква посока ще се насочи той - дали ще разработи сериозна тема по драматичен начин, или ще следва естетиката на последния си игрален филм "Гранд Хотел Будапеща" от 2014 г., получил 4 награди и 5 номинации за Оскар.

Възможно е филмът да бъде завършен и представен на някой от есенните фестивали догодина, но съдейки по предишния опит с постпродукциите на Андерсън, по-вероятна е премиера в началото на 2020 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.