„Кошмарът преди Коледа“ в съпровод на оркестър

05. 09. 2018 г.
„Кошмарът преди Коледа“ в съпровод на оркестърЕдин от най-култовите анимационни филми ще бъде почетен с концерти в прочутата зала Hollywood Bowl по случай 25-годишнина от премиерата му. „Кошмарът преди Коледа“ ще бъде излъчен под съпровода на оркестър, изпълняващ популярната музика на Дани Елфман. Самият той ще участва в двата концерта, заедно с част от актьорите, озвучили филма, и няколко гост изпълнители.

Концертите ще се състоят в навечерието на Хелоуин – на 26 и 27 октомври. Елфман ще озвучава отново любимия си герой Джак Скелета, а към него ще се присъединят Катрин О‘Хара (Сали) и Кен Пейдж (Оги Буги). Като част от шоуто определени сцени от филма ще бъдат прожектирани на фасадата на Hollywood Bowl.
Появил се по екраните през октомври, 1993 г., „Кошмарът преди Коледа“ е доста нетипичен за „Дисни“ експеримент, режисиран от Хенри Селик („Джеймс и гигантската праскова“) по сюжет и герои, дело на мрачното въображение на Тим Бъртън. Филмът се сдобива с култов статус и е предпочитан от всички киномани, особено около Хелоуин и Коледа.
Нестандартната анимация ще бъде и представена по нестандартен начин. На концертите зрителите ще могат да се включат в състезание за оригинални костюми, вдъхновени от тези във филма. Освен това ще имат възможността да се разходят в града на Тиквения крал – Хелоуин и да избират между „Почерпка или пакост“.  
Copyright © 2024 Dir.bg.