Макбет Кино

Марго Роби като отмъстителна еврейка в "Ruin"

05.09.2018 г.
Марго Роби като отмъстителна еврейка в Австралиецът Джъстин Кързел ("Макбет", "Assassin's Creed") ще режисира сънародничката си Марго Роби във военния трилър "Ruin" ("Разруха") по сценарий на братовчедите Матю и Райън Фърпо /на снимката/. Техният текст застана начело на обявения през декември 2017 г. "Черен списък" със 76 най-добри, но непродуцирани холивудски сценарии за миналата година. Произведението "увисна", след като преговорите на "MadRiver Pictures", спечелили наддаването за проекта през март същата година, с Гал Гадот за главната роля завършиха с неуспех, снимките не можаха да започнат в началото на 2018 г. и актрисата продължи с ангажимента си по продължението на "Жената чудо".

Съдържанието на сюжета е свързано с безименен бивш нацист с чин капитан, който се рови в руините на следвоенна Германия с надежда да изкупи военните си престъпления, като преследва и избива оцелелите членове на своя наказателен есесовски взвод. Стилистиката е изградена по подобие на "Гадни копилета" и "Ярост", в кървавия дух на отмъщение в исторически контекст.

Сега снимките се очаква да започнат в Прага през пролетта на 2019 г., като бившият нацист ще се играе от белгиеца Матиас Схунартс. Героинята на Роби е еврейка, оцеляла от Холокоста, която търси отмъщение за своите близки и влиза в необичайна договорка с врага си, за да преследва заедно с него бившите му подчинени.

Продуценти са Марк Бютън ("MadRiver") и Кързел, изпълнителни продуценти са имена от "MadRiver" и "Riverstone Pictures", които кофинансират проекта заедно със "CAA Media Finance" - последните имат правата за разпространение в САЩ, докато международните продажби са на "IMR International". Ако предпродукцията и продукцията се увенчаят с успех, възможна е премиера в САЩ още през 2019 г.

Роби и Схунартс вече са играли заедно - в романтичната военна драма "Френска сюита" (2014 г.), копродукция по романа на загиналата в Аушвиц украинска еврейка Ирен Немировски, депортирана от Франция. Схунартс игра немски войник, в когото се влюбва френска селянка (Мишел Уилямс), а Роби имаше второстепенна роля.
Copyright © 2024 Dir.bg.