Пълнометражен филм по сериала "В обувките на сатаната"

07.11.2018 г.
Пълнометражен филм по сериала Днес се появиха съобщения, че популярният сериал на AMC "В обувките на Сатаната" (2008-2013), излъчван у нас от bTV Cinema, bTV Action и AMC, ще има своята киноверсия. Според Холивуд Рипортър, създателят му Винс Гилигън се е захванал да направи двучасова адаптация за голям екран.

Според източници на изданието, работното заглавие на драматичния трилър е "Greenbrier", сюжетът ще проследи бягството на отвлечен мъж в стремеж към свобода, а снимките започват още този месец в щата Ню Мексико и ще продължат до началото на февруари. Сценарият е на Гилигън, той ще бъде и изпълнителен продуцент и е много вероятно да бъде и режисьор. Това, изглежда, ще стане първият проект на Гилигън в резултат на тригодишния рамков договор, който той подписа със Sony TV през юли т.г. Проектът е от особено значение и за независимо студио като Sony TV, борещо се за оцеляване в епохата на авторски и сродни права и което успя да пласира само едно ново заглавие сред петте големи американски кабелни мрежи.

Другите изпълнителни продуценти от спин-офа на сериала - "Обадете се на Сол", Марк Джонсън и Мелиса Бърнстийн - изглежда също са привлечени да участват във филма. Засега обаче няма информация дали оригиналните звезди, Брайън Кранстън и Ерън Пол, ще играят в новия филм и дори дали той е форматиран за кино или за телевизия.

По-рано 51-годишният Гилигън разкри, че "отчаяно иска" да събере отново персонажите на Уолтър Уайт (Кранстън) и Джеси Пинкман (Пол) от "Breaking Bad". Брайън Кранстън пък бе споделил, че не желае завръщане на сериала с продължение. "По-добре е да го оставим, за да мислим с добро за него". Преди няколко години обаче, подпитан за евентуална филмова адаптация, той заяви: "Никога не казвай никога".

Брайън Кранстън и Винс Гилигън
Copyright © 2019 Dir.bg.