Кендимен“ с римейк

28.11.2018 г.
„Кендимен“ с римейкСлед като ни ужаси подобаващо с шокиращия хит „Бягай!“, Джордан Пийл ще се заеме с истинска хорър класика. Той ще продуцира нова версия на „Candyman“, култов филм на ужасите от 1992 г. по разказа „The Forbidden“ от петия том на поредицата "Books of Blood" (1984-1985) на британския автор Клайв Баркър. Нюйоркчанката Ния ДаКоста ще е режисьор, а сценарият е дело на Пийл и Уин Розенфелд.

Новият „Кендимен“ ще бъде нещо като духовно продължение на оригинала и ще отбелязва завръщането на историята там, където легендата започва – във вече реновиран квартал на Чикаго. Тони Тод е оригиналният изпълнител на ролята на легендарния Кендимен или Даниел Робитейл – еднорък мъж, който е призован да убива, след като човек, изправен пред огледало, каже името му пет пъти поред.

Снимките ще стартират през пролетта на 2019 г., а „Юнивърсал“ обявиха дата за премиерата 12 юни 2020 г. „Оригиналът е повратна точка за присъствието на чернокожи в хорър жанра. Заедно с „Нощта на живите мъртви“ (1968), „Кендимен“ (1992) е огромен извор на вдъхновение за мен като режисьор“, споделя Пийл.

Той ни впечатли още със своя дебют с „Бягай!“, превърнал се е изненадващ касов хит и отличен с 4 номинации за „Оскар“, от които едната се материализира в статуетка за най-оригинален сценарий. Догодина през март предстои премиерата на следващия му филм - „Us“.

От известно време се говори, че Пийл ще прави римейк на „Кендимен“. Оригиналният филм се радва на огромен интерес и се сдобива с две продължения, които не са толкова успешни.
Copyright © 2024 Dir.bg.