25 години от премиерата на „Четири сватби и едно погребение

06. 12. 2018 г.
25 години от премиерата на „Четири сватби и едно погребение“Това си остава една от най-великите романтични комедии на всички времена. Скоро ще се навършат 25 години от премиерата на „Четири сватби и едно погребение“. По този повод звездите и екипът се събраха отново за късометражен филм с благотворителна цел, озаглавен „One Red Nose Day And A Wedding“.

Ричард Къртис, който е автор на оригиналния сценарий, за който получава номинация за „Оскар“, пише сценария и за новия филм, който се снима в момента. В него отново ще видим Хю Грант, Анди Макдауъл, Кристин Скот Томас, Джон Хана, Роуън Аткинсън, Джеймс Флийт и останалите познати актьори. Ще има и специални гости.

Майк Нюъл отново ще е на режисьорския стол за новия филм, който ще е продължение на любимата история 25 години по-късно. Той ще има премиера по BBC One на 15 март 2019 г. През май ще бъде излъчен и в САЩ.
„Вече определено сме остарели, но подозирам, че не сме по-мъдри“, отбелязва с усмивка Къртис, който е сценарист и на друга популярна комедия с Хю Грaнт – „Нотинг Хил“. "Беше невероятно удоволствие да покажем какво се е случило с всички герои, които сега се събират за пета сватба. И както обикновено, не всичко протича така, както се очаква“.

Догодина се навършват 25 години от премиерата на оригиналния филм, превърнал се в една от най-успешните романтични комедии на всички времена. Той е номиниран за „Оскар“ за най-добър филм и превърна в звезда Грант.

Copyright © 2023 Dir.bg.