Кевин Харт няма да води Оскарите след LGBTQ натиск

07.12.2018 г.
Кевин Харт няма да води Оскарите след LGBTQ натиск39-годишният актьор, продуцент и сценарист Кевин Харт, носител на множество награди и номинации предимно за комедийните си изяви, обяви тази сутрин българско време, че се оттегля като водещ на Оскаровата церемония догодина.

Харт в момента е в Австралия и публикува в Туитър извинение към ЛГБТ-и-куиър-общността за свои "интензивни думи" в миналото. Той потвърди, че няма да води Оскарите, за да не разсейва общественото внимание.
"Направих избора да се оттегля от воденето на тазгодишните Оскари. Това е, защото не искам да бъда "дистракция" в нощта, която се отбелязва от толкова много страхотно талантливи артисти. Искрено се извинявам на LGBTQ общността за интензивните ми думи от моето минало. Съжалявам, че съм наранил хората. Развивам се и ще продължа да се развивам. Целта ми е да обединявам хората, не да ги разделям. Любов и уважение към Академията. Надявам се да се видим отново".

Само някоко часа преди "оставката" си, Харт публикува от Сидни видео в друга социална мрежа - Инстаграм, в което съобщи, че е получил обаждане от Академията с настояване той да се извини или ще бъде отстранен като водещ на церемонията. Във видеото Харт каза, че няма да се извини.


"Реших да съм пас, пасувам чрез извинение. Причината е, че вече няколко пъти съм говорил за това, това не излиза за първи път, коментирал съм го... Не мисля непрекъснато да се връщам към миналото, а да вървя напред, вече се намирам в напълно различно пространство на живота ми," добавя той в Туитър. "Както е да е, Академия - благодарен съм и оценявам предоставената възможност. Да забравим и "няма грижи"*.
____
*(Харт използва идиома "no harm no foul")

Кевин Харт щеше да бъде един от малкото тъмнокожи водещи на церемонията в нейната история, след Крис Рок, Упи Голдбърг и Сами Дейвис мл. Веднага след като съобщението за него излезе във вторник (на 4 декември 2018), Туитър се задръсти от препубликуване на негови стари туитове, в които той е използвал хомофобски каламбури. Посочено бе и видео от 2010 г., в което Харт се шегува по време на стенд-ъп шоу, че се бои за 3-годишния си син да не стане гей.
Copyright © 2024 Dir.bg.