За снимачния екип на "По-сърдити старчета"

За снимачния екип на ХАУЪРД ДОЙЧ /режисьор/ прави забележителен режисьорски дебют с филма - хит "Pretty in Pink", с Моли Рингуолд в главната роля, сценарист и продуцент - Джон Хюз. След това той режисира романтичната комедия "Some Kind of Wonderful" с Ерик Штолц, Мери Стюарт Мастърсън и Лий Томпсън в главните роли; комедията "The Great Outdoors" с Дан Ейкуърд и починалия Джон Кенди, противоречивата драма "Article 99", с участието на Рей Лиота; и "Getting Even With Dad", с участието на Тед Дансън и Маколи Кълкин. Дойч получава наградата "Кабелен Ас" за филма "Dead Right" от серията - антологията на HBO - "Приказки от Криптата" с Деми Мур в главната роля. Дойч режисира още един епизод от серията, както и пилотния епизод от серията "Melrose Place". Роден и израснал в Ню Йорк, Дойч учи в Държавния университет на Охайо и започва своята кариера в развлекателната индустрия като сътрудник в отдела за писма в Юнайтид Артистс пикчърс, а в 1976г. става шеф на рекламата. След това започва да се занимава с продуцентство на кино реклами и музикални клипове на певци като Били Айдъл и Били Джойел. Дойч има прояви на театралната сцена - режисира редица постановки в Нюйоркския Енсембъл театър.
ДЖОН ДЕЙВИС /проуцент/ е ръководител на една от най-проуктивните компании за производство на кино и телевизионни филми в Холивуд. Продуцирал е над 28 филма за киното и телевизията само през последните седем години.
По време на снимките на "По-сърдити старчета" Дейвис продуцира едновременно четири филма, които ще бъдат пуснати през идната година. В това число екшъна "Daylight" със Силвестър Сталоун, военната драма "Courage Under Fire" с Дензъл Уошингтън и Мег Райън и "Cadillac Ranch", където е изпълнителен продуцент под егидата на своята фирма Дейвис Класикс. В началото на следващата година Дейвис ще продуцира филмовата версия на бестселъра на Джон Гришам "The Camber", с режисьор Джеймс Фоли и Крис О' Донъл и Джийн Хекмън в главните роли. Сред продуцираните от него филми са: "Воден свят", "Ричи Рич", "Фирмата", "Хищникът" и "Сърдити старчета", "The Thing called Love", "Fortress", "Gunmen", "Storyville", "Shattered", "Little Monsters" и др.
В сферата на телевизията и кабелите Дейвис е продуцирал високо оценения филм на NBC "Truman Capote's One Christmas" с Катрин Хепбърн и филма на CBS "This Can't Be Love", с Антъни Куин и Катрин Хепбърн. Освен това е продуцент на филма на NBC "Tears and Laughter", както и на филма на HBO "Последният извън закона" с Мики Рурк и Дърмът Мълрони. В момента готви минисерията за NBC "Target Earth". Други негови заглавия за телевизията и кабелите са: "Silluette", "New Eden", "Heads", Voyage", "Irresistable Force", "Wild Card", "Dangerous Passion" и др.
Дейвис е завършил колежите Боудън и Еймхърст и има научна степен от Харвардската катедра по бизнес.
РИЧАРД БЪРМАН /продуцент/ е един от продуцентите на "Сърдити старчета", съучредител на компанията Телън Мениджмънт Интернешънъл, която в 1983г. се слива с подобни фирми и образува конгломерата Ди Ейджънси, където Бърман участва в производството на популярните филми "Splash", Beetlejuce", "Can't Buy Me Love", "Don't Tell Mom the Babysitter's Dead". В 1990г. Бърман регистрира Бърман Мениджмънт - мениджърска компания, представляваща артисти, писатели и режисьори. Същевременно основава и компанията Ланкастър Гейт Ентъртеймънт, която продуцира филма "Декември" и в момента работи по редица телевизионни и кабелнипроекти, в това число градски мюзикъл с участието на групата на Бети Мидлър и на Холивуд Пикчърс. В кариерата си на агент Бърман печели уважение и като учител в редица образователни семинари в много колежи и университети в САЩ. В продължение на шест години  води курсовете "Как да си намеря агент" и "Как да стана аент" в USC  и изнася лекции в UCLA.
МАРК СТИВЪН ДЖОНСЪН /сценарист/ е роден в Хейстингс, Минесота, на един час с кола от Минеаполис. Учи журналистика в държавния университет Уинона . Прехвърля се в Калифорнийския държавен университет, Лонг Бийч, където получава степен Бакалавар на изкуствата.
Първата му работа е като секретар на адвоката за телевизия в Орион Пикчърс. Тогава започва да пише сценария на "Сърдити старчета" и е на 25 години. Филмът става хит и той започва да работи и по други идеи. Следващият му заснет сценарий е "Big Bully", с Рик Моранис и Том Арнолд, който ще бъде готов в началото на 1996г. и ще се разпространява от Уорнър Брос и Морган Крийк. Предстои му дебют като режисьор на екранизацията по негов сценарий на романа на Джон Ървинг "A Prayer for Owen Meany".  По негови сценарии режисьорът Сам Райми снима филмите "Balls" и "Frosty".
ДЖОРДЖ ФОЛСИ /копродуцент/ работи в сътрудничество с режисьора Джон Ландис като продуцент и монтажист: "Пристигане в Америка" /продуцент и монтажист/, "Тримата амигос" /продуцент/, "Spies like us" /продуцент/, "Into the Night" /продуцент/, "Смяна на местата" /изп. продуцент/ и др.
Като изпълнителен продуцент работи над филмите : "Greedy", "Clue", "Нещото, наречено любов". Като монтажист - в "Tracks", "The Passenger" /американската версия на филма на Антониони, "The Great Santini", "Romero". Пред завършване е филмът "Dorothy Day", в който Фолси е съмонтажист. След завършване на колежа Понома Фолси работи като монтажист в KABC-TV в Лос Анджелис и сформира компания, която заснема и монтира "Laugh-In". Фолси е син на известния Холивудски кинематографист Джордж Фолси, който вече не е между живите.
ТАК ФУДЖИМОТО /оператор/ дълго работи с режисьора Джонатан Дем, като заснема филмите "Филаделфия", "Мълчанието на агнетата", "Married to the Mob", "Something Wild", "Swing Shift", "Melvin and Howard", "Last Embrace", "Caged Heat". Работи с Дойч по филма "Pretty in Pink".
ГАРИ ФРУТКОФ /художник/ е работил по филмите "Четири стаи", "Devilin Blue Dress", "Mighty Duck 2", "Господарят на хълма", "Best of the Best II", "By the Sword".
БИЛИ УЕБЪР /редактор/ неотдавна бе редактор на филма "Виртуален убиец". Работил е с Тони Скот по филмите "Денят на светкавицата", "Ченгето от Бевърли Хилс 2" и "Top Gun". Участвал е във филимите "Pure Luck", "The Package", "Среднощно препускане" и др.
СЕТ ФЛАУМ /редактор/ сътрудничи на Х. Дойч във филмите "Some Kind of Wonder", "Tje Great Outdoors", както и в два от епизодите на "Приказки от криптата". Получава наградата ACE за тв филма "Син лед". Други негови филми са : "Posse, Rampage", "Shout", "The Guardian" и др.
МАРИАН БРАНДЪН /редактор/ има научна степен по изкуствата от катедрата по филмово изкуство към Нюйоркския университет. Започва кариерата си в Ню Йорк, където осем години работи като редактор, преди да се премести в Лос Анджелис. Сред филмите, в които е работила, са: "Born to be Wild", "Bingo", Race for Glory", "All's Fair". Редактирала е и филми за малкия екран.
АЛАН СИЛВЕСТРИ /композитор/ участва в касовия хит "Форест Гъмп", което му носи номинации за Академична награда и "Златен глобус" за музика към филм. Други негови участия: "Съдия Дред", "Семейство Перес", "Ричи Рич", "Бодигард", "Blown Away", "Сърдити старчета". Участва и в очаквания екшън на Уорнър Брос с Арнолд Шварценегер "Заличителят", "Бащата на булката 2", както и две адаптации за големия екран на класически телевизионни сериали - филма на Брайън де Палма "Мисията невъзможна" с Том Круз и комедията със Стийв Мартин "Sgt. Bilko". Други филми, за които е композирал музиката: "Judgment Night", "Super Mario Bros", "FernGully", "The Last Rainforest", "Shattered", "Ricochet", "Soapdish" и др. Автор е на музиката за шест филма на режисьора Робърт Земекис.
ЛИСА ЙЕНСЕН /художник по костюмите/ е работила за филмите "Сърдити старчета", "Ричи Рич", "Бебето беглец", "The Gun in Betty Lou's andbag", "Freejack", "White Palace", "Crisscross", "Бейкър Бойс". Проектира костюми за редица музикални видео клипове. Работи четири години в Нюйоркския Шекспиров фестивал на Джоузеф Пап.
Copyright © 2024 Dir.bg.