НВО снима биографичен филм за Натали Ууд

14. 12. 2018 г.
НВО снима биографичен филм за Натали Ууд Тя е една от най-големите звезди на Холивуд, участвала в класики като „Бунтовник без кауза“, „Великолепие в тревата“ и мюзикъла „Уестсайдска история“. HBO ще ни припомни коя е Натали Ууд в един специален филм, разказан от гледна точка на нейната дъщеря – актрисата Наташа Грегсън Уагнър.

„Natalie Wood: What Remains Behind“ ще представи личните и професионалните триумфи и предизвикателства на Ууд, които често са били поставени в сянката на нейната трагична смърт при все още неизяснени обстоятелства на едва 43 години. Във филма ще бъдат показани за първи път лични видеокадри, снимки, дневници, писма и предмети. Освен това ще видим интервюта с нейни близки приятели, роднини, колеги и партньори на екрана.

Натали Ууд застава пред камера на съвсем невръстна възраст. През 50-те тя се превръща в звезда и е номинирана за „Оскар“ като партньорка на Джеймс Дийн в шедьовъра „Бунтовник без кауза“. Участвала е във филми заедно с Уорън Бийти, Тони Къртис и Стив Маккуин. Умира през 1981 г. след бурна нощ на яхта сред океана.

Режисьор на филма ще е Лоран Божеро, работил по много докумантални филми за творци като Роман Полански, Джордж Лукас и Чарлтън Хестън. Наташа Грегсън Уагнър ще е и продуцент на филма, заедно с Ману Болман, автор на книга за живота на Натали Ууд. Премиерата на документалния филм е предвидена за 2020 г. по HBO.
Copyright © 2019 Dir.bg.