Нов сериал по „Рашомон“ на Куросава

19. 12. 2018 г.
Нов сериал по „Рашомон“ на Куросава Все повече популярни филми са адаптирани в сериали за различни телевизионни канали. Но едва ли някой е предполагал, че ще видим сериал по една непреходна класика на Акира Куросава. Всъщност „Рашомон“ е първият филм, който привлича интереса на световните киноексперти към неговото творчество.

Драматичната история от 1950 г. разказва за изнасилването на една младоженка и за убийството на нейния съпруг самурай. Събитията са представени от различни гледни точки – на насилника, на булката, на един дървар и на духа на самурая. В ролята на насилника е един от любимите актьори на Куросава – Тоширо Мифуне.

Amblin Television са се заели с амбициозната задача да направят сериал по този шедьовър, любим на поколения киномани. Според официалната информация, всеки от 10-те му епизода ще разказва за едно събитие от гледните точки на участниците в него, които са безкрайно различни една от друга. Едва след като изгледат всички епизоди и видят тези различни гледни точки, зрителите ще успеят да разгадят мистерията.

Звучи безкрайно интересно и се надяваме новият сериал да се доближава до нивото на оригиналния филм. Негови изпълнителни продуценти са двамата президенти на Amblin Television Дарил Франк и Джъстин Фалви.

„Невероятно сме развълнувани от възможността да адаптираме този необикновен филм в нов драматичен сериал, в стила на заредените с мистерии трилъри. Той ще показва докъде се простира истината и как гледните точки на различни хора често имат своя трактовка за нея“, се казва в тяхно официално изявление.
Copyright © 2024 Dir.bg.