Строга секретност около сценария на "Star Wars: Episode IX"

24.12.2018 г.
Строга секретност около сценария на Според материал на сп. Empire, между събитията от осми и девети епизод на сагата "Междузвездни войни" ще е изминала една година. За източник на информацията е посочен английският актьор Джон Бойега, изпълнител на ролята на Фин.

Епизод VIII ("Последните джедаи") бе директно продължение на епизод VII ("Силата се пробужда"), без сюжетно прекъсване във времето. Този път паузата от една година би позволила на героите да си поемат дъх и да започнат епизод IX от нова точка - без директна връзка с предишния филм.

Снимките на "Star Wars: Episode IX", познат и под работното заглавие "Black Diamond", вървят при засилени мерки за сигурност на авторските права. В обстановка на строга секретност, участващите студиа Lucasfilm, Bad Robot и Walt Disney Pictures старателно запушват всички възможни течове на информация. Така например, сценарият се разпечатва на червена хартия, за да не може да бъде фотографиран, а текстът се връща от актьорите - не е разрешено те да го изнасят от снимачните площадки.

Въпреки това, а може би заради това, интернет мрежата се пълни с всякакви слухове около проекта. Според един от тях, във филма ще се появи млад император - Палпатин, в който ще се превъплъти британският актьор Мат Смит (главни роли в сериалите "Доктор Кой" на BBC и "Короната" на Sony Pictures/Нетфликс). Според друг слух, генерал Хъкс (Донъл Глийсън) ще се окаже предател, шпиониращ в полза на Съпротивата. Според трети, Кайло Рен (Адам Драйвър) ще си направи нов шлем, приличащ още повече на Дарт Вейдър.

Българската премиера на финалния епизод от трилогията-продължение е на 20 декември 2019 г., заедно с американската. Режисьор, продуцент и един от сценаристите е Дж. Дж. Ейбръмс, зад камерата е южноафриканецът Дейниъл Миндъл, снимал и епизод VII, музиката е на класика на поредицата Джон Уилямс.
Copyright © 2024 Dir.bg.