Аквамен“ се превърна в безспорен хит

31. 12. 2018 г.
„Аквамен“ се превърна в безспорен хитНяма кой да свали от върха краля на подводното царство. Аквамен“ се превърна в безспорния хит, който „Уорнър“ очакваха толкова дълго време. Само за малко повече от две седмици на екран филмът на Джеймс Уан спечели почти 750 милиона долара – повече от финалните резултати на „Отряд самоубийци“ и „Лигата на справедливостта“.

В САЩ той е начело за втори пореден уикенд с 51,5 милиона и спад от едва 23,5 % - абсолютен рекорд за комикс екранизации. До момента филмът с Джейсън Момоа е спечелил 188 милиона, което го нарежда на 11 място в класацията за всички филми по DC, при това само за 10 дни на екран.

В останалата част от света той продължава да се радва на огромен интерес и до момента е спечелил 560 милиона долара. Китай си остава неговата топ дестинация с приходи над 260 милиона досега.

Отново на второ място е „Мери Попинз се завръща“.

Продължението на класическия мюзикъл на „Дисни“ подобрява приходите си с 19 % и за този уикенд инкасира 28 милиона долара. Явно филмът с Емили Блънт в главната роля на популярната детегледачка ще се радва на засилен интерес в близките седмици. И той е поредното доказателство, че края на годината е идеалното време за мюзикъли – след успеха на „Най-великият шоумен“ от миналата година и в очакване на „Котки“ през 2019 г.

Трети отново се нареди „Бъмбълби“ с 20,5 милиона долара. Приходите му спадат само с 5 % и до момента той има 66,7 милиона в САЩ и още 90 милиона в останата част от света. Всички са категорични, че това е най-добрият филм от поредицата „Трансформърс“ досега, но явно конкуренцията в лицето на „Аквамен“ и новата анимация за Спайдър-мен се отразява на приходите му до момента.
Copyright © 2024 Dir.bg.