Напредва работата по киноадаптацията на "Майнкрафт"

12.01.2019 г.
Напредва работата по киноадаптацията на Дългоочакваната филмова адаптация на популярната видеоигра "Minecraft" получи силен тласък, след като бе избран режисьор - това е Питър Солет. Той бе аплодиран на фестивала в Кан през 2002 г. и на множество други фестивали за романтичната драма "Raising Victor Vargas", а през 2015 г. успя да привлече за "Freeheld" в същия жанр звезди като Джулиан Мур, Елън Пейдж, Майкъл Шанън и Стив Карел. В България 33-годишният Солет е познат с "Гадже за 5 минути" (2008), издаден на DVD.

Продуценти на приключенското фентъзи на Warner Bros. са Рой Лий и Джон Бърг от "Vertigo Entertainment". Като продуцент ще бъде кредитирана и Джил Месик, която се самоуби през февруари 2018 г. след медийна кампания срещу нея от Туитър- и Инстаграм-активисти. Шведската компания "Моянг" ("Mojang"), разработила играта, също е продуцент.

Историята е за тийнейджърка и приятелите й - авантюристи, които трябва да спасят своя свят Overworld от разрушителния злобен дракон Ендер.

От Warner положиха много усилия, за да превърнат играта във филмов франчайз, след като придобиха желаните права през 2014 г. Преди Солет се въртяха още имена на режисьори като Шон Леви и Роб Макелхени и на актьори като Стив Карел, но неуспешното съгласуване на графиците доведе до връщане на проекта в етап разработване. Студиото все пак гледа на "Майнкрафт" като на разпознаваема марка в цял свят и смята, че има потенциал да се превърне в хит.
Copyright © 2024 Dir.bg.