Условието на играта в "Джуманджи": Довърши това, което си започнал!

Условието на играта в За всяко дете играта носи своето вълшебство. Да се ровиш на тавана сред вехториите оставени от баба и от дядо е цяло пътешествие назад във времето. Да изкачиш дървото в двора е като да покориш Еверест. Играта на криеница в храсталаците се превръща в цяло приключение разиграващо се в тайнствени джунгли.
Игрите винаги са разчитали на въображението. До този момент.
Игра, като никоя друга се появява в живота на четирима нищо неподозиращи души. Древно развлечение, опознавано през вековете от участниците в него. Единственото правило, което може да бъде научено е: довърши това, което си започнал или то ще те довърши...
Опасно е. Красиво е . Неизбежно е. Нарича се Джуманджи.
Джуманджи е името на една доста необичайна настолна игра, ангажирала вниманието на мнозина опитни играчи във вековете. Но поради магията скрита в нея и заради дремещите опасности, които лесно могат да бъдат освободени, малцина са онези пожелали да играят повторно...
Младият Алън Париш (Адам Хан-Бърд) открива Джуманджи през 1969 г. Докато играе заедно със своята приятелка Сара (Лора Бел-Бънди) той е пренесен в джунглата на фантазията и остава там цели 26 години, защото не се намира никой, който да хвърли вълшебните зарове. Новите играчи са две деца, които отиват на тавана в къщата на Алън, защото чуват зов на тъпани през нощта. "Не можеш да чуеш повика на барабаните, освен ако нямаш някакъв генерален проблем в живота си. Нещо, което трябва на всяка цена да бъде разрешено,"- обяснява режисьорът Джонстън- "Това е ключов елемент в играта. През 1969 г. барабаните викат Алън, защото той има проблеми с баща си и със себе си. Сега, когато Джуди и Питър се нанасят в къщата на Париш, те са нещастни поради смъртта на родителите си."
Когато децата хвърлят заровете и уцелват точните числа, Алън се връща в реалния свят, като 38 годишен мъж (Робин Уилямс), но заедно със себе си той повлича и фантастичната реалност на Джуманджи. Единствения изход е да бъде намерена Сара и заедно всички да довършат започанатата толкова отдавна игра.
Другата възможност е лъвовете, крокодилите, тарантулите и всички същества излезли от света на играта да превземат къщата, квартала, градчето и да продължат напред във вихъра със сила, която не може да бъде спряна. Името и е Джуманджи... завинаги.
Робин Уилямс е в ролята на Алън Париш - детето на задружно семейство търговци от Нова Англия, чийто живот е разбит при мистериозното му изчезване. Уилямс е един от най-добрите комици на Холивуд. Участвал е в "Ти баща, ти майка", "Добро утро, Виетнам", "Аладин", “Девет месеца”, “Хук” и др. В ролята на възрастната Сара, травмирана през годините от загубата на най-добрия си приятел, е Бони Хънт (“Само ти”, “Бетовен”).
Режисьорът Джо Джонстън започва своята кариера в студиото за специални ефекти "ИЛМ", където работи над филми като "Звездни войни" и първите две части на "Индиана Джоунс". Режисьорският му дебют "Скъпа, аз уголемих децата" е белязан със солиден търговски успех. През 1991 г. завършва "The Rocketeer". Снимал е също и части от ТВ сериите "Младият Индиана Джоунс".
Copyright © 2024 Dir.bg.