Оскарите ще излъчат всички категории

15.02.2019 г.
Оскарите ще излъчат всички категорииАмериканската академия обръща курса и в крайна сметка телевизията ще излъчи награждаването във всички 24 категории, без редакционна намеса. В днешно изявление на организацията се казва: "Академията се вслуша в коментарите на своите членове, касаещи презентирането на 4 награди - операторско майсторство, монтаж, късометражни игрални филми и грим/прически. Всички академични награди ще бъдат представени без съкращения, в нашия традиционен формат. Очакваме Оскарите в неделя, 24 февруари".

Решението в днешния следобед идва, след като холивудски знаменитости като Алфонсо Куарон, Спайк Лий, Куентин Тарантино, Деймиън Шазел и Анг Лий разкритикуваха досегашните планове за церемонията в отворено писмо тази сряда. В тях се предвиждаше четирите категории да минат по време на рекламните блокове, а благодарствените слова на лауреатите да бъдат леко редактирани. На следващия ден Американското дружество на операторите (ASC) направи и среща с главния изпълнителен директор на академията Доун Хъдсън и с президента й Джон Бейли, който самият е оператор. Други професионални гилдии и групи, вкл. на монтажистите, от агенция UTA и от Международния алианс на театралните сценични работници IATSE, също протестираха срещу намеренията за съкратена церемония. Още същата нощ Академията разпространи e-mail до членовете си, в който обвини некоректното отразяване и непълното информиране за изграждането на изкривена представа за плановете. В електронното писмо се казва, че речите на всички победители ще бъдат представени на оскаровия телекаст по подобаващ начин.

Ограничаването на шоуто в рамките на три часа бе прието на заседание на управителния съвет през август 2018 г., като тогава бордът изгледа една от миналогодишните речи в редактиран вариант. Такава редакция бе предвидена и за тазгодишната церемония. Изпълнителните комитети на 6 бранша един след друг приеха техните награди да минат по време на рекламите (оператори, монтаж, грим/прически, късометражни филми и анимация, сценография, костюми), а Академията избра да направи това с 4 от тях.

В крайна сметка всичко това е минало и вървим към церемонията - с ABC в САЩ и Kino Nova в България.
Copyright © 2024 Dir.bg.