Джони Деп съди бившата си съпруга за $50 млн

04.03.2019 г.
Джони Деп съди бившата си съпруга за $50 млнДжони Деп подаде съдебен иск срещу Амбър Хърд, бившата му съпруга, обвинявайки я в клевета. За компенсация на нанесените му морални щети, адвокатите на актьора търсят от Хърд 50 милиона долара.

Двамата се ожениха през февруари 2015 г., но през май 2016 г. Амбър подаде молба за развод, след която последва и ограничителна заповед срещу Джони за домашно насилие. През януари 2017 г. разводът бе финализиран срещу $7 млн еднократно в нейна полза.

В края на миналата година обаче, на 18 декември, вестник Вашингтон Пост в рубриката си "Мнения" публикува материал за физическия и сексуален тормоз срещу Амбър Хърд от ранна възраст и като актриса, в който тя съобщава и за получавани смъртни заплахи. Имена не са конкретизирани, но на места в статията е очевиден намекът за Джони Деп.

В отговор на публикацията, в съдебния иск на Деп се казва: "Госпожица Хърд не е жертва на насилие - тя е нарушител. Обвиненията й срещу него бяха фалшиви още при издигането им през 2016 г. Те са част от сложна схема на измама, създадена с цел позитивен обществен отзвук около г-ца Хърд и развитие на кариерата й." Според адвокатите на Пен, тези обвинения са стрували на Деп ролята му в новия "Карибски пирати" и по този начин той е понесъл финансова загуба.
Героят на Деп в поредицата - кап. Спароу - бе премахнат от Шон Бейли, президент по производството на Walt Disney Studios, само 3 дни след статията във вестника.

В допълнение, Деп обвинява Хърд в изневяра - месец след сватбата им тя започнала тайно да се среща с милиардера Илон Мъск, който идвал в дома им в отсъствието на Деп. Представители на бизнесмена опровергават това и твърдят, че срещите са започнали след развода.

Юристите на Хърд от адвокатската къща "Browne George Ross LLP" пък излязоха с тяхно изявление по повод на подадения иск. Адв. Eric M. George заяви: "Това е лекомислено и е пореден опит на Деп да застави Хърд да мълчи. Но тя няма да мълчи. Действията на господина показват, че той не може да приеме истината за собственото си отвратително поведение. Докато той се опитва да се саморазруши, ние ще победим този безпочвен иск и ще приключим с тормоза над нашата клиентка".

В края на 2004 г. 40-годишният тогава Деп бе преборил алкохолизма. През пролетта на 2019 г. му предстоят още съдебни битки - едната е за $30 млн, с която той съди свой бивш адвокат за нелоялна практика, другите са срещу него: от бивши бодигардове за неизплатени възнаграждения и от бивш мениджър локации на филма "City of Lies" за побой.

* * * * * * *

Връзката на Джони Деп с Амбър Хърд започна на снимачната площадка на филма "Дневникът на едно пиянде" ("The Rum Diary") в Пуерто Рико през 2009 г. Филмът излезе две години по-късно, а заради нея Джони се раздели през юни 2012 г. с Ванеса Паради. След това Амбър скъса с Джони, тъй като намирала живота си с него за скучен - тя заяви открито, че харесва и представителки на своя пол (като фотографката Tasya van Ree).

Деп тогава не се отказа и успя да я убеди да му даде още един шанс (чрез споделената им любов към литературата). Като двойка, двамата се появиха заедно публично през януари 2014 г. на наградите "Златен глобус", а малко след това Хърд носеше годежен пръстен.

През пролетта и лятото на 2017 г. Амбър Хърд и Илон Мъск бяха романтична двойка, след като и съпругата на Мъск бе подала молба за развод. В интервю за "Rolling Stone" от ноември 2017 г., той с горчивина сподели за раздялата си с Хърд - "I was really in love", каза предприемачът с южноафриканско, канадско и американско гражданство.
Copyright © 2024 Dir.bg.