Тимур Бекмамбетов ще филмира трагедията от Керч

23.04.2018 г.
Тимур Бекмамбетов ще филмира трагедията от КерчПопулярният руски режисьор, продуцент и сценарист от казахски произход Тимур Бекмамбетов се е захванал да направи през своята компания "Базелевс" филм за събитията от 17 октомври 2018 г. Тогава в Керченския политехнически колеж стана масово убийство - 18-годишният студент Владислав Росляков (на снимката) заложи в зданието взривно устройство и след взрива разстреля 20 души и рани 55 с ловна пушка-помпа "Hatsan Escort", като използва и бутилки с коктейл "Молотов", след което се самоуби.
Проектът на Бекмамбетов, който ще бъде продуцент, още не е озаглавен. Режисурата е поверена на младия Леонид Марантиди, а сценария ще подготви Ксения Леонова.

Очаква се филмът да бъде изпълнен във формат "screenlife", активно развиван от Бекмамбетов - събитията се развиват на екраните на компютри и телефони. Сюжетът няма да се фокусира само върху главния "герой", но и в обкръжението му, включително преподавателите и състудентите му.

Тимур Бекмамбетов


На въпрос на журналисти от изданието "screenlifer.com" - защо ще снима такъв филм, Бекмамбетов отговаря: за да не се повтаря повече такова нещо. Продукцията ще търси отговор на въпроса, какво е подтикнало младежа към такива действия и какво може да се направи, за да се избегнат подобни трагедии.

Стремежът на създателите на филма е да покажат живота и проблемите на тийнейджърите, останали незабелязани от по-възрастните.
Copyright © 2024 Dir.bg.