Майкъл Ман написа предисторията на събитията в „Жега

09.07.2019 г.
Майкъл Ман написа предисторията на събитията в „Жега“През 2020 г. ще се навършат 25 години от премиерата на един от най-значимите криминални филми – класиката на Майкъл Ман „Жега“. Филмът, който събра титаните Робърт Де Ниро и Ал Пачино, отдавна е с култов статут и се радва на нестихваща популярност. А по случай юбилея предстои нещо много специално.

76-годишният Ман написа предисторията на събитията в „Жега“. Той потвърди, че тази книга, интересът към която гарантирано ще бъде огромен, ще бъде издадена догодина от HarperCollins. Прочутият режисьор я пише заедно с известния автор на криминални романи Рийд Фарел Колман.

Още когато бе анонсирана идеята за книгата преди няколко години, Ман отбеляза, че тя няма да е продължение на историята, а ще разкаже повече за миналото на детектива Винсънт Хана (Пачино) и престъпния гений Нийл Макколи (Де Ниро), както и криминалните партньори на последния, сред които са Крис Шиърлис (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт).

Разбира се, интригуващата книга може и да е нещо съвсем различно, но за момента това са само догадки. Все пак това е втората книга, чийто автор е Майкъл Ман, след издадената отново от HarperCollins „Hunting Leroux“, написана заедно с Илейн Шанън.

За момента прочутият режисьор няма планове за нов филм. Разбира се, всичко може да се промени, ако интересът към книгата наистина се окаже голям.






Copyright © 2024 Dir.bg.